*

Uddannelse

Ærespris til kronprins Frederik

Kronprins Frederik modtog i dag en nyindstiftet pris som æres-alumne ved Aarhus Universitet.

Dronning Margrethe og kronprins Frederik med bronzestatuen, han modtog på Aarhus Universitet. Foto: Valdemar Jørgensen

”Alumne” betyder tidligere studerende, og kronprisen fik prisen overrakt af rektor Lauritz B. Holm-Nielsen ved universitetets 80 års jubilæumsfest

»Kronprinsen er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har ved sine studier her fortsat Hendes Majestæt Dronningens eksempel. Kronprinsen bidrog med energi og entusiasme til det unikke studiemiljø på universitetet og i Århus. Det har været et meget stort privilegium for Aarhus Universitet at være rammen om kronprinsens akademiske uddannelse, og vi glæder os over at kunne tildele Dem den allerførste æresalumne-pris,« sagde rektoren.

Lauritz B. Holm-Nielsen takkede desuden kronprinsen for ”på en enestående måde at skabe positiv opmærksomhed om universitetet”.

Det var i 1995, at kronprinsen blev færdig med sin uddannelse i statskundskab og fik titlen cand. scient. pol. ved Aarhus Universitet. Dronning Margrethe tog ikke en hel uddannelse i Århus, men fulgte studier i statskundskab ved universitetet i 1961-1962.

Med prisen som æres-alumne modtog kronprins Frederik en bronzeskulptur lavet af billedhugger Hanne Varming. Statuen er inspireret af unge og ældre mennesker, der ligesom de kloge og legesyge delfiner søger i dybet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her