Syddjurs

Landmandspar vinder principiel sag om studietur

Et landmandspar fra Djursland rejste i 2012 på en studietur til USA. Turen indeholdt et planlagt 10-dages program med bedriftsbesøg, oplæg og faglige indlæg. Da turen strakte sig over en weekend, havde parret to dage, hvor de på egen hånd oplevede lidt af USA.

Parret var særligt interesseret i at besøge USA, hvor man har nogle af verdens mest højtydende malkekvægsbesætninger. Samtidig søgte de mere viden om den nyindkøbte malkekarrusel, som der ikke var andre af i Danmark på daværende tidspunkt.

Udgiften til turen – 38.000 kr. – trak parret fra i skat.

Parrets økonomikonsulent fik i foråret 2014 besked om, at parrets regnskab var udtaget til en stikprøvekontrol.

Her fik konsulenten at vide, at studieturen ikke var fradragsberettiget. Skat begrundede afgørelsen med, at turen var for generel, og at det mere lignede en turisttur.

Medhold på 75 pct.

»Vi var fuldstændig uenige med Skats udlægning af sagen. Det var en helt igennem faglig tur, som parret tog på for at bringe viden med hjem til egen bedrift«, forklarer Anne-Mette Hougaard, Afdelingsleder i Økonomi, Djursland Landboforening. Landboforeningen indgav derfor en klage til Landsskatteretten.

Den lange sagsbehandlingstid gjorde, at de først i december 2016 fik besked om, at også indstillingen til Landsskatteretten gav Skat medhold. De sidste indsigelser blev fremsendt i starten af 2017, og i august blev der afholdt møde med Landsskatteretten.

Her fandt Landskatteretten, at parrets tur til USA var 75 pct. fradragsberettiget, da de to dage, hvor parret oplevede USA på egen hånd, måtte ses som et turistmæssigt islæt.

»Vi havde naturligvis håbet på fuld fradrag, men 75 pct. er også rimeligt. Vi blev ikke overrasket over at få medhold, da vi mener, at det er helt retfærdigt, at de får fradrag for en tur, som sidenhen har udviklet bedriften markant«, forklarer Anne-Mette Hougaard.

Seges, som er landbrugets faglige organisation, kalder afgørelsen både glædelig og pricipiel.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her