Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Syddjurs

Turister lægger to mia. kr. på Djursland

Med 2.486 årsværk er turisme et hovederhverv i landsdelen.

Djursland skal glæde os over at høre, når der bliver talt norsk i Adelgade i Ebeltoft, tysk i Djurs Sommerland – og såmænd også dansk med en lidt fremmed accent på resten af Djursland.

Tilstrømningen af turister og turismens betydning på Djursland er væsentlig for området.

»Vi ser både en stigning i beskæftigede inden for turisme og en øget omsætning som følge af turisternes aktiviteter på Djursland,« fortæller Flemming Rasmussen, turismedirektør, Destination Djursland. Det kan blandt andet ses med en stigning i omsætningen på 3,6 pct. svarende til 69 mio. kr. i perioden fra 2013 til 2015, således at den samlede omsætning i landsdelen er opgjort til 1,997 mia. kr. i 2015.

Antallet af personer der arbejder inden for turisme på Djursland, er i samme periode steget med 3,5 pct. svarende til 85 årsværk. Det samlede antal årsværk er opgjort til 2.486, så det er et af de store erhverv lokalt.

Campingrådet ønsker en ændret lovgivning, så man kan få lov til at opføre hoteller, feriecentre, feriehuse m.m. på de nuværende campingpladser. På den måde vil de få karakter af ressorts med flere forskellige bomulighederne. Argumentet er, at man på den måde vil skabe mere liv i kystturismen, og at flere, der måske ikke ligefrem er teltliggere, ville slå sig ned her. På foto ses: Ebeltoft Strand Camping - Gæsterne Sonja og Ejner Jepsen er ved at rejse forteltet på en ny metode som ejeren af Ebeltoft Strand Camping Peter Christensen (hvid polo) aldrig før har set.

Flere job i turismen

Et årsværk svarer til én fuldtidsansat i et år. Aktuelt er antallet af personer der arbejder inden for turisme på Djursland større, idet der er flere sæson- og deltidsansatte.

Jobbene er fordelt på mange virksomheder og institutioner som for eksempel hoteller, campingpladser, feriehusbureauer, attraktioner, museer, naturcentre og i butikker og restauranter i byerne og rundt i ferielandet.

Døgnforbruget for en norsk turist på en kystferiedestination som Djursland er i gennemsnit 820 kr.

Tilsvarende har en tysk turist et døgnforbrug på 410 kr. Så vi skal altså glæde os dobbelt så meget over at høre norsk end tysk i gadebilledet – hvis man udelukkende ser på turismen med økonomiske briller.

»Med en samlet og koordineret indsats omkring markedsføringen af Djursland overfor danske og udenlandske turister viser tallene, at samarbejdet inden for turismen betaler sig,« fortæller Flemming Rasmussen:

»Det er meget positivt, at vi år efter år kan samle cirka 130 store og små turismevirksomheder på Djursland til en fælles markedsføringskampagne. I disse uger arbejder vi ihærdigt på at samle kræfterne omkring markedsføring til sæson 2018, og det tegner heldigvis allerede godt,« siger turismedirektøren.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her