*

Syddjurs

Økonomien i Byens Hus skal genberegnes

Syddjurs Kommune fortæller, at det omdiskuterede hus på hovedgaden i Mørke økonomisk skal kigges nærmere efter i kortene, før byggeriet sendes i udbud.

Byens Hus i Mørke, der er en del byfornyelsesprojektet i byen, holder ikke vand, når det gælder det oprindelige budget. Det erkender Syddjurs Kommune nu.

Siden de oprindelige beregninger blev lavet for byggeri af huset, er de generelle omkostninger i byggeriet steget. Blandet andet derfor blev det besluttet at genberegne de forventede anlægspriser, inden byggeriet blev sendt i udbud. De nye beregninger viser, at det planlagte byggeri må tilpasses for at overholde budgettet, fortæller Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Tilpasses må i denne sammenhæng betyde, at projektet bliver mindre ambitiøst end oprindelig tænkt.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, at vores nye beregninger af økonomien betyder, at projektet må justeres. Det er dog vigtigt, at vi står på solid økonomisk grund, inden byggeriet sendes i udbud. Med de nye beregninger skal arbejdsgruppen i Mørke se på projektet igen. Jeg er sikker på, at Byens Hus stadig kan blive et flot hus med de nødvendige justeringer,« udtaler Kenneth Jensen, afdelingschef for kultur, planlægning og erhverv.

Den frivillige arbejdsgruppe i Mørke er i gang med at genvurdere projektet. En gentegning af huset vil betyde, at Byens Hus bliver mindre, ligesom der også skal ses på materialer og konstruktion. Det betyder, at der skal søges om en ny byggetilladelse for Byens Hus.

Byens Hus er tænkt som et ny medborgerhus, forsamlingshus, aktivitetshus og væksthus for Mørke og omegn.

En gruppe borgere i byen omkring Stationsvej forsøger fortsat at få overbevist dem, der arbejder for Byens Hus, om at huset i det mindste skal være mindre i byggehøjde.

Huset er planlagt bygget på en tom grund ud til hovedgaden, hvor der tidligere lå en genbrugsbutik, og det skal bygges delvist af genbrugsmaterialer og hovedsagligt for statslige midler.

Udvalget for plan, udvikling og kultur vil på udvalgets kommende møde blive orienteret.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rent vand til Aarhus

Jens Bøje, Toftegaarden, Elmosevej 10, Fløjstrup, Beder
335.000 borgere i Aarhus Kommune har allerede rent drikkevand – og vil heldigvis fortsat have det.

Debat: Ulækre skoletoiletter – har forældrene ikke et ansvar?

Sidsel Vejby, cand. ling. merc. (mor til børn i hhv. 1. og 4. klasse) Rønbjergvej 15, Risskov
På mine børns skole er toiletterne lige så uhumske som før renoveringen.

Debat: Dansk landbrug er ikke rosenrødt

Holger Øster Mortensen, ”Liselyst”, Præstholm Mk., Odder
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her