Syddjurs

Ministeren på Maltfabrikken

Maltfabrikken i Ebeltoft skal de kommende år undergå en større forandring og bliver, når den står færdig engang i 2019, en levende kulturinstitution, med alt fra arbejdende værksted og udstillinger til bopæl for besøgende kunstnere.

Statens Kunstfond har for nylig indgået et samarbejde med Maltfabrikken, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst om sammen at drive et såkaldt internationalt ”residency” for internationale billedkunstnere på Maltfabrikken.

Fredag besøgte kulturminister Mette Bock den spirende Maltfabrik og kunne fortælle, hvilke perspektiver hun ser i det kommende samarbejde.

»Kunstnere er brobyggere. De kan bringe inspiration til området, men også bringe noget tilbage til det sted, de kommer fra,« siger Mette Bock, der bemærker områdets stærkt kreative miljø, vidunderlige natur og Filmskolens kunstneriske bidrag som grunde til, at det er et godt sted at placere sådan et residency.

Det, der sker på Maltfabrikken tillægger hun stor betydning for lokalsamfundet.

»Her tænker vi kultur og erhverv sammen. Vi tænker flere kulturinstitutioner sammen. Vi tænker det nationale og det internationale sammen. Det bliver en banebrydende og nytænkende smeltedigel,« forudser hun.

Besøget på Maltfabrikken skete som et led i ministerens rundtur på flere østjyske kulturinstitutioner - Gl. Estrup, Det Grønne Museum og spejderne i Ryomgård fik således også fint besøg.

»Som politiker og minister finder jeg det helt afgørende at fastholde remtrækket til virkeligheden. Jeg får noget med mig ved hvert eneste besøg. Og én af de ting, der går igennem overalt, er civilsamfundets og de frivilliges engagement. Jeg tænker, at det nok skal gå alt sammen, trods alt muligt forfærdeligt, der sker rundt omkring. Vores bedste styrkeposition og forsvar er vores kultur.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanens direktør får gyldent håndtryk

Martin Søby, Stockholmsgade 5 2. tv., Aarhus N
Uforståelig at direktør Claus Rehfeld Moshøj belønnes efter eklatant fejl

Debat: Aarhus og magtarrogance

Kristian Bak Jensen, økologisk landmand, Tørringvej 44, Gjerlev J.
Måske er det meget sundt for Aarhus Kommune for en kort stund at mærke, hvordan det er at være den lille.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her