Syddjurs

85 hektar sættes delvist under vand

Med 5,3 mio. kr. fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsen vil et område på 85 hektar ved Termestrup Enge nu blive sat delvist under vand.

Stort naturprojekt ved Termestrup Enge vil gavne både landmænd og miljø. Pressefoto

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen har givet tilsagn til Syddjurs Kommune om et tilskud på næsten 5,3 mio. kr. til realisering af et såkaldt lavbundsprojekt i Termestrup Enge.

Baggrunden for projektet er, at regeringen i 2015 gjorde det muligt at udtage landbrugsjorde med højt indhold af kulstof for at reducere landbrugets udledning af drivhusgasser og samtidig at mindske udledningen af næringsstoffer til vandmiljøet.

Projektet indebærer, at et 85 hektar stort moseområde i Termestrup Enge ved Mørke sættes delvis under vand ved afblænding af dræn og grøfter.

Dette forventes at ville reducere den årlige udledning af drivhusgasser med 1.384 tons CO2-ækvivalenter svarende omtrent til 200 borgeres årlige udledning af CO2. Endvidere vil vandmiljøet blive sparet for en årlig udledning af 3.504 kg kvælstof og 557 kg fosfor.

Formand for udvalget for natur, teknik og miljø Per Dalgaard siger:

»Vi har gennem årene bakket op om de fælles bestræbelser på at skabe et lavbundsprojekt i Termestrup Enge. Området er i forvejen vandlidende og svært at dyrke, hvorfor det er glædeligt at projektet endelig kan blive realiseret til gavn for både områdets landmænd og for miljøet.«

Tilskudsbeløbet skal anvendes til anlægsarbejder, jordopkøb, jordbytte og kompensation til områdets lodsejere.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her