Annonce
JP Aarhus 20 år
Syddjurs

Unge mænd har hærget på Djursland hen over sommeren - nu har de fået deres dom

To unge mænd er blevet dømt for over 40 forbrydelser begået de seneste måneder.

Østjyllands Politi oplyste torsdag, at to unge mænd i sidste uge har fået deres dom for en lang række kriminelle forhold begået på Djursland de seneste måneder. Faktisk blev de to mænd på 17 og 23 år dømt for over 40 forbrydelser ved Retten i Randers.

Blandt andet blev de dømt for at tæske en taxachauffør og jagte en traktorfører hen over en mark med knive og jernrør.

De to mænd var i forvejen særdeles godt kendt af politiet.

Deres seneste sigtelser fik de den 16. maj, da duoen gik ind i Dagli' Brugsen i Trustrup, afledte ekspedienten og stjal penge fra kassen. Herefter løb de ud i en bil og stak af fra stedet. På Kærbyvej i Kolind blev de så trætte af at køre bag en traktor, at de bevidst kørte ind i den, spærrede vejen for den og truede traktorføreren, så han måtte flygte i traktoren ud over en mark. Det holdt dog ikke de to mænd tilbage, og de kørte efter i bil hen over marken. Til sidst tog de en kniv og et jernrør for at banke og stikke traktorføreren, der dog nåede at køre væk.

En betjent genkendte de to mænd på en overvågningsvideo i Dagli' Brugsen, hvor de havde stjålet penge, og begge blev derfor anholdt dagen efter og varetægtsfængslet frem til dommen i sidste uge.

Få uger inden episoden i Kolind blev begge anholdt på en vej i Pindstrup, hvor en patrulje standsede den bil, de bogstavelig talt slingrede rundt i. Den 23-årige bag rattet var påvirket af narko, havde ikke noget kørekort, og begge råbte ukvemsord efter betjentene, der måtte lægge de to mænd i håndjern. I bilen fandt patruljen et par PH-lamper, der stammede fra et indbrud, og en notesbog med 13 adresser på huse i Ebeltoft. Adresserne var huse, der var til salg, og ved flere af adresserne var der noteret ”PH”.

I retten nægtede den 23-årige at have haft til hensigt at begå indbrud på adresserne i bogen, men retten fandt det bevist, at det var derfor, han havde skrevet dem ned.

Da der efter anholdelsen i Pindstrup ikke var juridisk grundlag for at varetægtsfængsle de to mænd, blev begge løsladt, efter de var blevet afhørt og sigtet. Der gik dog kun få timer, inden de på ny begik kriminalitet. Den 23-årige valgte at tage en taxa hjem fra politistationen. Fremme på destinationen i Pindstrup nægtede han at betale og hentede i stedet sin 17-årige ven og et slagvåben, hvorefter mændene i fællesskab tæskede taxachaufføren og truede med at dræbe ham.

Ud over at blive dømt for grov vold, trusler på livet og forsøg på grov vold blev begge dømt for flere tilfælde af indbrud og indbrudsforsøg. Derudover blev de dømt for besiddelse af våben og stoffer, for færdselsforseelser og for flere gange at have fornærmet og truet betjente i forbindelse med anholdelserne.

Begge erkendte nogle enkelte af de forhold, der gav den 17-årige et års fængsel og den 23-årige halvandet års fængsel.

De udbad sig begge betænkningstid i forhold til at anke.

JP Aarhus
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her