Annonce
JP Aarhus 20 år
Syddjurs

Mørke ramt af skypumpe

Skypumpen trak et spor af ødelæggelser efter sig. Flere træer blev rykket op med rod, og flere bygninger fik skader.

Flere træer blev væltet af skympumpen i Mørke. Foto: Øxenholt Foto

En skypumpe hærgede mandag aften flere ejendomme og bygninger i Mørke på Djursland.

På Dagstrupvej blev to store træer rykket op med rod, og en grøn lade fik revet siderne af og taget i stykker. Få hundrede meter derfra havde skypumpen kort forinden gjort stor skade på en ejendom på Skolevej.

»Cirka 25 pct. af vores tagplader fra laden var fløjet rundt og lå rundt i gårdspladsen. Træer var væltet, rykket op med rod og lå ud over det hele,« fortæller beboeren Sisse Fuglsang til TV 2 Østjylland.

Også en lade i Mørke fik store skader. Foto: Øxenholt Foto

DMI bekræfter, at en skypumpe mandag aften ramte landsbyen på Djursland. På Twitter skriver DMI, at skypumper ikke er til at spøge med. 

Til Ekstra Bladet siger Mette Skipper Kristensen: »Jeg tænkte: hold da op. Jeg gik ind til min mand i stuen. Så kiggede vi ud af vinduet, og så at vores havetrampolin stod på højkant.«

Hun var i gang med at lave mad, da skypumpen ramte. Den slap hurtigt sit tag i trampolinen og fortsatte ind til naboen.

Skypumpe spottet i Vestjylland

»Der lød et kæmpe brag. To store træer væltede. Og siden af en ladebygning blev skrællet af, så der nu er hul igennem bygningen,« lyder det fra Mette Skipper Kristensen. Der er ikke meldinger om tilskadekomne.

Lokalavisen/JP Aarhus
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Vores sygehuse gør det fremragende

Tage Søndergård Kristensen
Det er stærkt bekymrende, at politikere ønsker at eksperimentere med sygehusområdet, som fungerer så godt. Synes politikerne, at erfaringerne med Skat, DSB, Post Danmark eller andre statslige institutioner ligefrem er opmuntrende?
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her