Annonce
JP Aarhus 20 år
Syddjurs

Nationalpark inviterer til flere informationsmøder om nyt velkomstcenter

På grund af stor interesse hen over sommeren afholder Nationalpark Mols Bjerge til efteråret en ny række informationsmøder om det kommende byggeri.

En illustration af, hvordan det nye velkomstcenter kommer til at se ud, når det står færdigt. Byggeriet ventes igangsat tidligst i 2020. Illustration: Arkitema Architects

Til efteråret vil Nationalpark Mols Bjerge invitere til en række nye informationsmøder om det kommende byggeri af et nyt velkomtscenter ved parken på Djursland.

Den nye række af informationsmøder er blevet til, efter der hen over sommeren kom flere end 300 mennesker til en lignende række af møder i Hack Kampmanns bevaringsværdige strandhus ved Kalø Slotsruin.

Det er især lokale beboere, der har vist interesse for projektet og er mødt frem til informationsmøderne.

»De mange mennesker kiggede indenfor for at blive klogere på projektet og de tanker og det forarbejde, der ligger bag nationalparkbestyrelsens beslutning om placering af velkomstcentret ved Kalø Slotsruin. Det gav mange gode samtaler og diskussioner, der foregik i god stemning,« oplyser nationalparken i en pressemeddelelse.

Nationalparken vil bygge et nyt velkomstcenter ved Kalø Slotsruin. Det er Arkitema Architects, der har vundet arkitektkonkurrencen om at udforme centeret. Den bærende idé bliver, at det skal formes som en blød bakke. Det er endnu uvist, hvornår centeret kan stå færdigt, men nationalparken håber, at der kan være byggestart i 2020.

Budgettet for byggeriet er på omkring 40 mio. kr., som også skal gå til en renovering af strandhuset. Pengene skal komme fra dels fonde, dels fra en mindre opsparing, som Nationpark Mols Bjerge har lavet.

Nationalpark Mols Bjerge udvider

De nye informationsmøder vil foregå i løbet af efteråret, men det er endnu uvist på hvilke datoer, hvilket vil blive meldt ud senere. Interesserede i projektet kan dog allerede nu gå ind på nationalparkmolsbjerge.dk og orientere sig om projektet.

JP Aarhus
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her