Annonce
JP Aarhus 20 år
Syddjurs

Middelalder på Kalø

I weekenden 16.-17. juni mødes middelaldergodtfolk, riddere til hest, gøglere, boder og arbejdende værksteder ved Kalø til Kong Menveds Marked. En stribe lokale aktører og kulturinstitutioner bidrager til middelalderstemningen.

Drama, action og smukke scener i et smukt landskab. I weekenden flytter middelalderen ind ved Kalø. Pressefoto

Markedspladsen, som er Sønder Stegeløkke-pladsen, som ligger på Molsvej 31, som er bag Kalø Slotskro, åbner lørdag kl. 10 og lukker kl. 17.

Pladsen åbner med et program fyldt med kampshows, middelaldermusik og gøglere.

Menveds Marked
16. og 17. juni kl. 10-17, bag ved Kalø Slotskro
Entré: 80 kr. for voksne. 40 kr. for børn 10-16 år. Børn under 10 år fri entré.
Billetter kan løbes på www.go-syddjurs.dk eller i indgangen.
Kong Menveds Marked arrangeres af Syddjurs Kommunes Kultursekretariat i samarbejde med Mjødladen.

»Men ud over diverse optræden vil man også kunne høre historien om Kalø på flere forskellige måder. Man vil blandt andet kunne opleve Museum Østjylland og Syddjurs Bibliotek dramatisere fortællingen om oprørske undersåtter, rebelske bønder og den hårde Kong Erik Menved, og Syddjurs Egnsteater bidrager til programmet med blandt andet dukketeater,« skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Årets program byder desuden på middelaldermusik spillet på instrumenter som i middelalderen, mens arbejdende værksteder demonstrerer gammelt håndværk som f.eks. plantefarvning.

Og Ildhesten leverer rideshow, ligesom gruppen Ulfhednir serverer et kampshow med kraft, drama og et glimt i øjet. Årets program byder på middelaldermusik spillet på instrumenter som i middelalderen og festlige gøglere. Arbejdende værksteder demonstrerer middelalderlige håndværk som for eksempel plantefarvning.

Vil man gerne bruge sine egne hænder til at få historien ind under huden, kan man besøge Karpenhøj Naturcenters bod, hvor man kan være med til at bygge en model af Kalø Slot, som det så ud i 1313.

»Man vil desuden her kunne samles om bålet og høre historien om hvorfor Kong Menved, borgen, fangerne og ikke mindst om dragen, der huserer i ruinen den dag i dag,« lover kommunen.
Vanen tro stiller spejdere fra Ryomgård og Ebeltoft op for at hjælpe til med afviklingen af trafik osv., og man kan købe sig en rigtig spejderpandekage inde på markedspladsen, inden man går videre til Ebeltoft Rideklubs fold, hvor man kan få sig en tur på hesteryg.

Formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur, Riber Hog Anthonsen (V), glæder sig over det lokale engagement i markedet:
»Når vi nu afholder en event i unikke rammer med afsæt i den lokale kulturhistorie, er det virkelig skønt, at vores kulturinstitutioner og foreninger bringer et lokalt element ind i arrangementet, så gæster på markedet møder noget af det, som Syddjurs kan byde på udover middelalderoplevelsen,« siger han.

Udover de lokale bidragydere tilbyder den store gruppe middelalderentusiaster, der befolker markedet, et spændende indblik i danmarkshistorien.
»Der vil være nok af oplevelser at gå ombord i for både store og små, og mange af aktiviteterne vil især være henvendt til markedets yngste gæster, som kan glæde sig til levende historie i unikke rammer ved Kalø Slotsruin,« slutter pressemeddelelsen. ufno
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Brøndsløjfen

John Andersen

Debat: 80 klager over Northside er 80 for mange

Brian Nielsen
Jeg vil gerne slå fast, at Aarhus Kommune på ingen måde er faldet på halen for Northside, men at vi som festival er underlagt en række lydmæssige og lovmæssige krav, som vi overholder til punkt og prikke.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Bold Fairytale, Raw Refined og Balancing Act: Design-guruens tre begreber, som kommer til at tegne fremtiden
Tre store trends sætter dagsordenen de kommende år: Masser af farver, eventyr, kontraster af rå og forfinede materialer, opulent stil, runde former, balanceakt, overdådig luksus og masser af bæredygtighed samt ny teknologi. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her