Annonce
JP Aarhus 20 år
Syddjurs

Naturcenter tænder ild i bjergene

Ild, bål og lokale råvarer er i fokus, når Karpenhøj Naturcenter pinselørdag holder Nationalpark Bålfestival.

Velbekomme. Kyllinger grillet over bål. Pressefoto: Jon Nørregaard, Jonoutside.com

Karpenhøj Naturcenter holder igen i år Nationalpark Bålfestival i Mols Bjerge. Det sker pinselørdag den 19. maj fra kl. 11.

»Rundt om i bjerglandskabet vil duften fra de mange madbål brede sig, og festivalgæster kan følge duften, røgen og de rustikke skilte – for lige rundt om hjørnet i det næste haverum venter nye kulinariske oplevelser. Gæsten kan finde bålmad lige fra nordisk friluftsmad over eksotiske retter til gourmet – og der er hyggeligt fællesskab omkring bålene i et magisk istidslandskab højt oppe i bjergene med udsigt ud over Ebeltoft Vig,« hedder det i en pressemeddelelse fra arrangøren, der er Karpenhøj Naturcenter, som er smukt placeret i den sydlige kant af Nationalpark Mols Bjerge.

Bålfestival

Karpenhøj Naturcenter, Dragsmurvej 12, Knebel

Program med historier om ild og mytologi.

Smag på Nationalpark Mols Bjerge og mød de lokale ildsjæle.

Adgangsbillet fra kl. 11-17 40 kr. Børn under 12 år gratis.

Mad og drikke kan købes på festivalpladsen.

Mulighed for tilkøb af fællesspisning og overnatning.

Booking på bålfestival.dk

Bålmaden kalder

Festivalen har både et kulinarisk program og et natur-aktivitetsprogram – for begge gælder, at bålet er i centrum. Dagens samlingspunkt er markedspladsen, hvor blandt andre fødevarenetværket Molbordet præsenterer et væld af lokale kvalitetsprodukter i de opstillede boder ved den centrale bålplads.

Man kan også møde vildmarksguruen Jon Jensen. Han er kendt fra DR-udsendelsen ”Alene i vildmarken”, som han vandt i første sæson efter ikke mindre end 45 dage.

Sidst på eftermiddagen er der et sceneskifte, da aktiviteter og markedsplads lukker ned, hvorefter scenen sættes for fællesspisning og aftenhygge.

Efter middagen vil der være fakkeloptog, fællessang og bålhygge – og mulighed for at gå linen ud og overnatte i naturen.

Både fællesspisning og overnatning er tilkøb.

Blandt de madkunstnere, der deltager hele dagen og aftenen, er Jakob Vinkler fra madhuset Smag og Institut for Måltider.

Ved mange af madbålene er det muligt for gæsterne selv at tage aktiv del i tilberedningen af maden.

»Måske man selv vælger topping til en nyplukket østers for derefter at grille den på bålet, eller måske man vil opleve kaffe, som ristes over ilden. Ved andre bål vil en smuk servering kunne nydes sammen med en fortælling eller guitarspil,« lyder det fra Karpenhøj.

De lover også, at lokale foreninger og frivillige friluftsfolk vil sørge for ekstra liv mellem madbålene, så børn og voksne kan opbygge ny appetit ved at lære at slå ild, deltage i konkurrencer, skyde med bue og pil, klatre i træer og meget andet.

Som nyhed i forhold til sidste års debut varmer skolebørn op til festivalen med læring om bål, ild og bæredygtighed, og deres produkter vises frem på selve festivalen.Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Luftkastellerne på Himmelbjerget

Anders Rosenstand Laugesen (V)
Helhedsplanen for Himmelbjerget er et ærgerligt fejlskud.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her