Annonce
JP Aarhus 20 år
Syddjurs

Naturcenter tænder ild i bjergene

Ild, bål og lokale råvarer er i fokus, når Karpenhøj Naturcenter pinselørdag holder Nationalpark Bålfestival.

Velbekomme. Kyllinger grillet over bål. Pressefoto: Jon Nørregaard, Jonoutside.com

Karpenhøj Naturcenter holder igen i år Nationalpark Bålfestival i Mols Bjerge. Det sker pinselørdag den 19. maj fra kl. 11.

»Rundt om i bjerglandskabet vil duften fra de mange madbål brede sig, og festivalgæster kan følge duften, røgen og de rustikke skilte – for lige rundt om hjørnet i det næste haverum venter nye kulinariske oplevelser. Gæsten kan finde bålmad lige fra nordisk friluftsmad over eksotiske retter til gourmet – og der er hyggeligt fællesskab omkring bålene i et magisk istidslandskab højt oppe i bjergene med udsigt ud over Ebeltoft Vig,« hedder det i en pressemeddelelse fra arrangøren, der er Karpenhøj Naturcenter, som er smukt placeret i den sydlige kant af Nationalpark Mols Bjerge.

Bålfestival

Karpenhøj Naturcenter, Dragsmurvej 12, Knebel

Program med historier om ild og mytologi.

Smag på Nationalpark Mols Bjerge og mød de lokale ildsjæle.

Adgangsbillet fra kl. 11-17 40 kr. Børn under 12 år gratis.

Mad og drikke kan købes på festivalpladsen.

Mulighed for tilkøb af fællesspisning og overnatning.

Booking på bålfestival.dk

Bålmaden kalder

Festivalen har både et kulinarisk program og et natur-aktivitetsprogram – for begge gælder, at bålet er i centrum. Dagens samlingspunkt er markedspladsen, hvor blandt andre fødevarenetværket Molbordet præsenterer et væld af lokale kvalitetsprodukter i de opstillede boder ved den centrale bålplads.

Man kan også møde vildmarksguruen Jon Jensen. Han er kendt fra DR-udsendelsen ”Alene i vildmarken”, som han vandt i første sæson efter ikke mindre end 45 dage.

Sidst på eftermiddagen er der et sceneskifte, da aktiviteter og markedsplads lukker ned, hvorefter scenen sættes for fællesspisning og aftenhygge.

Efter middagen vil der være fakkeloptog, fællessang og bålhygge – og mulighed for at gå linen ud og overnatte i naturen.

Både fællesspisning og overnatning er tilkøb.

Blandt de madkunstnere, der deltager hele dagen og aftenen, er Jakob Vinkler fra madhuset Smag og Institut for Måltider.

Ved mange af madbålene er det muligt for gæsterne selv at tage aktiv del i tilberedningen af maden.

»Måske man selv vælger topping til en nyplukket østers for derefter at grille den på bålet, eller måske man vil opleve kaffe, som ristes over ilden. Ved andre bål vil en smuk servering kunne nydes sammen med en fortælling eller guitarspil,« lyder det fra Karpenhøj.

De lover også, at lokale foreninger og frivillige friluftsfolk vil sørge for ekstra liv mellem madbålene, så børn og voksne kan opbygge ny appetit ved at lære at slå ild, deltage i konkurrencer, skyde med bue og pil, klatre i træer og meget andet.

Som nyhed i forhold til sidste års debut varmer skolebørn op til festivalen med læring om bål, ild og bæredygtighed, og deres produkter vises frem på selve festivalen.Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fra klimapolitik til klimakamp

Bo Thyge Bisgaard, Borgerlisten for en mulig nutid, Hasselvej 3, Odder
Den radikaliserede klimakamp er en kamp for den nødvendige reevolution af en ikkebæredygtig samfundside.

Debat: Dialog i stedet for mere kontrol

Anette Poulsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget | Lone Hindø, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget | Steen Bording Andersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet og medlem af Social- og Beskæftigelsesudvalget
Vejen til en bedre kvalitet i arbejdet med alle de aarhusianske familier med børn med handicap skabes gennem en tættere dialog mellem kommune og familie og et stærkere samarbejde mellem myndigheder.

Debat: En vej uden om forældelse

Jan Ravn Christensen (SF), medlem af Teknisk Udvalg, Aarhus Byråd & Thomas Medom (SF), rådmand for Børn- og Unge, Aarhus Byråd
Selvfølgelig skal en kort forældelsesfrist ikke gå ud over medarbejderne, når kommunen har brugt så lang tid på at komme til bunds i undersøgelserne.
Aarhus' historie

Kronik: Erindringen om Aarhus kan være tyrannisk

Henrik Wigh-Poulsen | Biskop, Aarhus Stift
Om 20 år vil Aarhus blive ved med at kalde alle dem hjem, der har oplevet lykkelige år her.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Dansk designer med store ambitioner: »Om 10 år har vi skabt et globalt brand«
Sådan siger Driton Memisi, som har sat sig for at hjælpe det nye designfirma Handvärk ud i verden. Brandet lancerer netop nu i forbindelse med 3 Days of Design bordet “Studio Table”, som hidtil kun har været vist på Maison & Objet i Paris. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her