Annonce
JP Aarhus 20 år
Syddjurs

Naturcenter tænder ild i bjergene

Ild, bål og lokale råvarer er i fokus, når Karpenhøj Naturcenter pinselørdag holder Nationalpark Bålfestival.

Velbekomme. Kyllinger grillet over bål. Pressefoto: Jon Nørregaard, Jonoutside.com

Karpenhøj Naturcenter holder igen i år Nationalpark Bålfestival i Mols Bjerge. Det sker pinselørdag den 19. maj fra kl. 11.

»Rundt om i bjerglandskabet vil duften fra de mange madbål brede sig, og festivalgæster kan følge duften, røgen og de rustikke skilte – for lige rundt om hjørnet i det næste haverum venter nye kulinariske oplevelser. Gæsten kan finde bålmad lige fra nordisk friluftsmad over eksotiske retter til gourmet – og der er hyggeligt fællesskab omkring bålene i et magisk istidslandskab højt oppe i bjergene med udsigt ud over Ebeltoft Vig,« hedder det i en pressemeddelelse fra arrangøren, der er Karpenhøj Naturcenter, som er smukt placeret i den sydlige kant af Nationalpark Mols Bjerge.

Bålfestival

Karpenhøj Naturcenter, Dragsmurvej 12, Knebel

Program med historier om ild og mytologi.

Smag på Nationalpark Mols Bjerge og mød de lokale ildsjæle.

Adgangsbillet fra kl. 11-17 40 kr. Børn under 12 år gratis.

Mad og drikke kan købes på festivalpladsen.

Mulighed for tilkøb af fællesspisning og overnatning.

Booking på bålfestival.dk

Bålmaden kalder

Festivalen har både et kulinarisk program og et natur-aktivitetsprogram – for begge gælder, at bålet er i centrum. Dagens samlingspunkt er markedspladsen, hvor blandt andre fødevarenetværket Molbordet præsenterer et væld af lokale kvalitetsprodukter i de opstillede boder ved den centrale bålplads.

Man kan også møde vildmarksguruen Jon Jensen. Han er kendt fra DR-udsendelsen ”Alene i vildmarken”, som han vandt i første sæson efter ikke mindre end 45 dage.

Sidst på eftermiddagen er der et sceneskifte, da aktiviteter og markedsplads lukker ned, hvorefter scenen sættes for fællesspisning og aftenhygge.

Efter middagen vil der være fakkeloptog, fællessang og bålhygge – og mulighed for at gå linen ud og overnatte i naturen.

Både fællesspisning og overnatning er tilkøb.

Blandt de madkunstnere, der deltager hele dagen og aftenen, er Jakob Vinkler fra madhuset Smag og Institut for Måltider.

Ved mange af madbålene er det muligt for gæsterne selv at tage aktiv del i tilberedningen af maden.

»Måske man selv vælger topping til en nyplukket østers for derefter at grille den på bålet, eller måske man vil opleve kaffe, som ristes over ilden. Ved andre bål vil en smuk servering kunne nydes sammen med en fortælling eller guitarspil,« lyder det fra Karpenhøj.

De lover også, at lokale foreninger og frivillige friluftsfolk vil sørge for ekstra liv mellem madbålene, så børn og voksne kan opbygge ny appetit ved at lære at slå ild, deltage i konkurrencer, skyde med bue og pil, klatre i træer og meget andet.

Som nyhed i forhold til sidste års debut varmer skolebørn op til festivalen med læring om bål, ild og bæredygtighed, og deres produkter vises frem på selve festivalen.Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Åbent brev til byrådet i Odder Kommune

Majbritt og Brian Bang
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her