Annonce
JP Aarhus 20 år
Syddjurs

Succes at lade 7-klasseelever samarbejde med virksomheder

I 2017 deltog fem skoler fra Syddjurs i et nyt projekt, der introducerer 7-klasseelever for håndværksbranchen. Det var så stor en succes, at det i 2018 gentages og udvides.

Flere unge skal tage en erhvervsuddannelse - projektet Hop-in er en måde at åbne unge menneskers øjne for erhvervet på. Arkivfoto

7. klasseelever på fem forskellige skoler i Syddjurs tog sidste år en uge ud af skolekalenderen og fordybede sig i håndværkserhvervets forskellige aspekter. Det var så stor en succes, at Hop-in, som projektet hedder, gentages for nye og flere 7. klasser i år.

To af de skoler, der deltog i 2017 og som har valgt at være med igen, er Rønde Skole og Ådalskolen. Hanne Sørensen er UU-vejleder på begge skoler og fortæller, at projektet er et godt supplement til andre led i uddannelsesvejledningen som praktik, kurser og brobygning i de ældre klasser fordi det kombinerer mange forskellige dele.

I løbet af projektugen kom eleverne således både på besøg på en virksomhed i lokalområdet og fik undervisning af unge, der allerede går på en erhvervsuddannelse. Og sidst men ikke mindst skulle de som klasse agere som en virksomhed og til sidst præsentere et færdigt produkt.

»Det spændende er kombinationen af, at eleverne kommer ud og ser en virksomhed og samtidig arbejder konkret og innovativt med at finde løsninger på et problem. De får anvendt og ser mange nye sider af sig selv,« siger Hanne Sørensen.

Håndværk kræver noget

Hop-in står for “Hands on Production, Innovation and New Ideas” og det helt konkrete mål er, at flere unge skal få øjnene op for lokale job- og karrieremuligheder indenfor produktions- og industriområdet og derefter vælge en erhvervsungdomsuddannelse direkte fra grundskolen.

Det gav projektugen dem bedre afsæt for, mener Hanne Sørensen. Her fik eleverne nemlig mulighed for at stifte bekendtskab med hverdagen i en konkret virksomhed, samtidig med at de kunne spejle sig i nogle lidt ældre unge, som allerede går på en erhvervsuddannelse.

Nogle fik økonomiundervisning, andre blev undervist i at arbejde teknologisk med løsning af en problematik, mens andre igen lærte om markedsføring. Alt det skulle de bruge til at udtænke, producere og præsentere et færdigt produkt - som den multifunktions-rengøringsbørste, eleverne i 7.b fra Hornslet Skole f.eks. kreerede.

»Jeg håber, eleverne har fået øjnene op for, at det faktisk kræver meget at have et håndværk,« siger Hanne Sørensen.

Hop-in tager inspiration fra Hedensted, hvor det blev udviklet for år tilbage. I 2017 deltog Hornslet, Mørke, Rosmus, Rønde og Ådalsskolen fra Syddjurs Kommune. Og tilbagemeldingen fra alle skoler lyder, at de gerne vil deltage igen, og at de generelt er positivt stemte over for HOP-IN-projektet, som de mener har bidraget til at skabe alliancer mellem skoler og virksomheder.

Skanderborg og Odder afviklede også HOP-IN i 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her