Syddjurs

Flere kvinder – mindre pibetobak

Otte nyopstillede kvinder fra otte forskellige partier mødes til debat på Rønde Vandrehjem. Målet er flere kvinder i byrådet.

Det skal være slut med gamle mænd og pibetobak i lokalpolitik. Det er i hvert fald den forestilling, som otte nye kvindelige kandidater til kommunalvalget i Syddjurs Kommune gerne vil gøre op med.

Derfor har de torsdag den 16. november arrangeret et vælgermøde, hvor vælgerne kan høre, hvorfor kvinderne egentlig gider stille op, hvad de brænder for, og hvad de vil bruge deres eventuelle mandat til.

De otte kandidater, der tropper op for at give deres besyv med, er Anita Søholm (S), Kari Baklund (R), Sanne May Mogensen (K), Ingrid Boldsen (SF), Mathilde Glassow Lauridsen (LA), Else Marie Høgh (V), Lisbeth Petersen (EL) og Mette Foged (Å).

Arrangementet er et forsøg på at få stemt flere kvinder i byrådet.

»Det er vigtigt at vise nutidens piger og fremtidens kvinder, at et så vigtigt hverv som en byrådsplads ikke kun er for mænd. Der er generelt en underrepræsentation af kvinder både på valglisterne og i byrådene herhjemme, og det vil vi gerne kæmpe for ændrer sig,« siger fremtidsforsker Birthe Linddal Jeppesen, som skal være ordstyrer for debatten.

Vælgermødet finder sted torsdag den 16. november kl. 19-21 på Rønde Vandrehjem.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her