Syddjurs

Nationalpark Mols Bjerges nye bestyrelse udpeget

Det bliver landmanden Jørgen Blach, der de næste fire år vil bestride posten som bestyrelsesformand.

Jagtslottet på Kalø Gods, hvor nationalparkens sekretariat til daglig arbejder. Foto: Nationalpark Mols Bjerge

Onsdag udpegede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) 8 af de 10 bestyrelsesmedlemmer, der i de næste fire år skal være med til at tage vare på den 180 km² store nationalpark, hvis landareal udgør 20 pct. af Syddjurs Kommune. Efter kommunalvalget vil der blive udpeget en repræsentant for Syddjurs Kommune, mens det sidste bestyrelsesmedlem vil blive udpeget af bestyrelsen, når den har konstitueret sig.

Nationalpark Mols Bjerge

Om nationalparken

  • Nationalpark Mols Bjerge er på 180 km², hvoraf 28 km² er hav og kystområder.
  • Landarealet udgør 20 pct. af Syddjurs Kommune.
  • I Nationalparken bor der lidt over 9.500 personer. I sommerhalvåret er antallet dog tredoblet på grund af beboelse i sommerhuse.
  • I Nationalparken er der lidt over 8.700 boliger.

Kilde: Nationalpark Mols Bjerge

De otte bestyrelsesmedlemmer kommer fra organisationerne Friluftsrådet, VisitDenmark, Danmarks Jægerforbund, Danmark Naturfredningsforening, Dansk Botanisk Forening, Landbrug og Fødevarer, Dansk Skovforening og Naturstyrelsen.

Landmand ny formand

Det bliver landmanden Jørgen Blach, som bliver bestyrelsesformand, hvilket blev offentliggjort tilbage i oktober. Jørgen Blach driver landbrug flere steder, blandt andet forpagter han Rugaard Gods, der ligger ud til kattegatkysten i nationalparken.

De nye bestyrelsesmedlemmers opgave bliver at drive og udvikle nationalparken i samarbejde med lokalbefolkningen og lokale institutioner, organisationer og erhverv. Den nye bestyrelse overtager en nationalpark, som borgerne i Syddjurs Kommune er blevet mere og mere positive omkring.

En undersøgelse fra Epinion i 2016 viste, at lokalbefolkningen er blevet betydeligt mere venligt stillet over for nationalparken end ved oprettelsen i 2009. Dengang var 53 pct. af de adspurgte i undersøgelsen positive over for nationalparken, mens tallet steg til 73 pct. i 2016.

De nyudpegede bestyrelsesmedlemmer er nærmere bestemt Thorkild Danielsen, Friluftsrådet, Else Brask Sørensen, VisitDenmark, Jens Bjørn Andersen, Danmarks Jægerforbund, Margit Røgind, Danmark Naturfredningsforening, Rita M. Buttenschøn, Dansk Botanisk Forening, Jens Søgaard, Landbrug og Fødevarer, Kit Purup, Dansk Skovforening, og Søren Rasmussen, Naturstyrelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Gør din computer hurtigere med en simpel oprydning
Er din computer blevet langsommere med tiden, findes der nemme løsninger, som kan komme problemet til livs. Læs computereksperternes råd her. 
Se flere
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her