*

Sport

Erik Veje håber på at øge afstanden til sidste sæsons overraskelse

Århus Håndbolds cheftræner jagter først og fremmest point onsdag aften mod Ribe-Esbjerg HH, men Erik Veje Rasmussen er også klar over, at det er en god mulighed for at lægge afstand til en konkurrent.

Torben Petersen (i orange), der her ses i hård fight i kampen mod KIF Kolding, forventer et svært opgør mod Ribe-Esbjer HH. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Århus Håndbolds imponerende sæsonstart, hvor sejrene er kommet på samlebånd og har bragt aarhusianerne op på en førsteplads i 888ligaen, led sit første knæk i over en måned, da Skjern i onsdags var på besøg og vandt 26-29.

Nederlaget kostede førstepladsen og sendte Århus Håndbold ned på fjerdepladsen i ligaen, hvor man efter seks kampe ligger med otte point i et tæt topfelt.

Derfor gælder det onsdag aften om oprejsning, når Århus Håndbold på udebane møder Ribe-Esbjerg HH.

Det var ingen katastrofe at tabe til Skjern, og jeg synes, der var mange gode ting i kampen.
Erik Veje Rasmussen, cheftræner for Århus Håndbold

Selvom Århus Håndbold-profilen Torben Petersen håber på endnu en sejr, forventer han et svært opgør.

»Det vil da være rart at komme tilbage på sporet med det samme, men vi har slet ikke haft fokus på, at vi havde en sejrsstime på fire sejre i træk. Vi snakker altid om den næste modstander og mulighederne i den næste kamp. Men vi tror på os selv, også selvom vi møder Ribe-Esbjerg på udebane, og det er et godt hold,« siger Torben Petersen.

Selvom det blev til et nederlag til Skjern i den seneste spillerunde, føler Torben Petersen ikke, at det har ødelagt den gode stemning, der er på holdet i øjeblikket. Skjern har nemlig været ganske suveræn i sæsonstarten, og Århus Håndbold var hele kampen igennem tæt på udeholdet, som ikke var foran med mere end to mål på nær i de sidste minutter.

Derfor mener Torben Petersen også, at nederlaget ikke nødvendigvis kun er skidt, fordi topopgøret også gav spillerne et praj om, hvor tæt de er på toppen.

»Jeg synes egentlig, at humøret stadig er højt i truppen, og folk går til den i træningerne. Vi kan jo tage det med, at kampen viser, at vi som hold er kommet langt. Vi falder ikke sammen, når vi kommer bagud, vi bliver ved med at kæmpe, og så viser kampen, at vi kan udfordre de bedste hold i Danmark,« siger Torben Petersen.

Positive takter i nederlag

Erik Veje Rasmussen, cheftræner for Århus Håndbold, fortæller, at han heller ikke har brugt den sidste uge på at ligge søvnløs om natten for at ærgre sig over nederlaget til Skjern. Han ærgrer sig naturligvis over, at det til sidst i kampen mislykkedes at holde trit med Skjern, men cheftræneren føler også, at kampen har givet ham nogle svar på, hvor truppen står.

Sæsonstart

Århus Håndbold

27. august: Sønderjyske – Århus Håndbold 20-26 (pokalturneringen)

02. september: Nordsjælland – Århus Håndbold 32-25

05. september: Århus Håndbold – KIF Kolding København 33-26

17. september: Sønderjyske – Århus Håndbold 27-31

23. september: Århus Håndbold – TM Tønder 29-22

26. september: HC Midtjylland – Århus Håndbold 26-30

04. oktober: Århus Håndbold – Skjern 26-29

11. oktober: Ribe-Esbjerg – Århus Håndbold

17. oktober: GOG - Århus Håndbold (pokalturneringen)

21. oktober: Århus Håndbold – Mors-Thy

01. november: Skanderborg – Århus Håndbold

11. november: Århus Håndbold – TTH Holstebro

18. november: Århus Håndbold – GOG

»Skjern er et fantastisk hold, der som forventet skal spille finale til DM. Så det var ingen katastrofe at tabe til Skjern, og jeg synes, der var mange gode ting i kampen. Der var også nogle ting, som ikke var for gode. Før kampen snakkede vi om, at noget af det afgørende var returløb og at lave få tekniske fejl. Tager vi de mål væk, Skjern fik efter tekniske fejl, så det pludseligt godt ud. Så havde vi nogle problemer i angrebet, men det er småting, der holdt os fra at spille helt op med Skjern,« siger Erik Veje Rasmussen.

Derfor er han også ganske fortrøstningsfuld for, at hans mandskab vil komme ud i en god forfatning og ligne det samme vinderhold, som det har gjort i sæsonstarten, når det løber på banen i Esbjerg. Men cheftræneren er samtidig også klar over, at modstanderholdet, Ribe-Esbjerg HH, ikke bliver nogen nem opgave, og hvis det skal lykkes Århus Håndbold at få point med hjem derfra, skal spillerne levere på vanligt højt niveau hele kampen igennem.

»Ribe-Esbjerg var vel den største overraskelse i sidste sæson, hvor de spillede rigtig godt. Oven i det har de fået egypteren Yehia Elderaa, og han er godt nok en giftig herre, som både kan skyde og det hele. Meget dynamisk. Men det gode er, at han ikke kan spille på samme tid som Jacob Holm, eller det kan de, men ikke på deres favoritposition, venstre back. Så Ribe-Esbjerg HH er et godt hold, men det er også en kamp, vi har intentioner om at vinde, og så må vi håbe, at vores intentioner er nok,« siger Erik Veje Rasmussen.

Faktisk er Ribe-Esbjerg HH et af de hold, som Erik Veje Rasmussen forventer kommer til at ligge i præcis samme felt som Århus Håndbold, hvor det handler om at ligge inden- eller udenfor grænsen, der hedder top 8, og som enten udløser en slutspilsplads eller en tidlig sommerferie. Derfor mener han, at kampen er ganske vigtig set i det lys, selvom det er tidligt på sæsonen.

»Det ender formentlig med, at Ribe-Esbjerg HH også kommer til at kæmpe om slutspilspladser i år, så det er en vigtig kamp. Når man ser på stillingen nu, er der en verden til forskel på, om vi vinder eller taber kampen. Vinder vi, er vi fem point foran og bedre indbyrdes, og det kunne være fantastisk. Men hvis vi taber, er der kun ét point mellem os,« siger Erik Veje Rasmussen.

Kampen mellem Ribe-Esbjerg HH og Århus Håndbold fløjtes i gang kl. 20.30.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Dansk landbrug er ikke rosenrødt

Holger Øster Mortensen, ”Liselyst”, Præstholm Mk., Odder

Debat: Selvfølgelig skal elever i folkeskolen til julegudstjeneste

Sebastian Joubert | S. Kaimson, Byrådskandidat for De Konservative, Vester Allé 21- 2., Aarhus C
Hvis ikke vi bliver mindet om, hvorfor vi holder jul, bliver det hele bare en gaveregn – uden at der er en mening med det.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her