*

Sport

Ny Århus-fløj håber at fortsætte som playmaker i resten af sæsonen

Tobias Torpegaard Møller har en stor del af æren i Århus Håndbolds flotte sæsonstart, hvor den normale venstrefløj har været foretrukket på playmakerpositionen med stor succes.

Århus Håndbold har bl.a. som følge af skader rykket rundt på pladserne i denne sæson, og det betyder, at den erfarne Sebastian Henneberg (t.v.) ikke længere er fast playmaker. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Egentlig er det ikke cheftræner Erik Veje Rasmussens opfindelse, at venstrefløjen Tobias Torpegaard Møller pludselig skal spille playmaker. Det gjorde Århus Håndbold-spilleren nemlig også det seneste halve år i GOG før sommerferien, fordi skader på holdet gjorde det nødvendigt at rykke rundt på spillerne.

Men det er Erik Veje Rasmussen, der, selvom han har dygtige og erfarne playmakere som Sebastian Henneberg, Mathias Møller og Nikolaj Læsø til rådighed, har foretrukket venstrefløjen Tobias Torpegaard Møller på pladsen i sæsonens første seks kampe.

Den 27-årige fynbo skiftede i sommer Fyn og GOG ud med Aarhus og Århus Håndbold, og selvom Tobias Torpegaard Møller havde fået smag for at spille playmaker i sin sidste tid i GOG, havde han ikke regnet med, at han skulle spille den plads i sin nye klub.

Helt ærligt, så har det været utroligt nemt at flytte til Aarhus og begynde i Århus Håndbold.
Tobias Torpegaard Møller

»Da jeg i sin tid lavede aftalen med Århus Håndbold, var jeg stadig venstrefløj, så jeg var spændt på at se, hvordan det blev under Erik Veje Rasmussen, og hvilken plads jeg skulle spille. Jeg begyndte da også i klubben med at spille fløj, men løbende begyndte jeg at spille mere og mere playmaker. Nu har jeg stort set kun spillet playmaker de seneste kampe. Det har været sjovt,« siger Tobias Torpegaard Møller.

Den nye Århus Håndbold-spiller har da også en stor del af æren for, at aarhusianerne i denne sæson er kommet fremragende fra start, hvor de har vundet samtlige kampe på nær én. Det placerer Århus Håndbold på en delt førsteplads med otte point efter fem kampe.

Tobias Torpegaard Møller er overrasket over, hvor hurtigt det er lykkedes for ham at blive en velfungerende del af Århus Håndbold-mandskabet, efter han i seks år har spillet for GOG.

»Helt ærligt, så har det været utroligt nemt at flytte til Aarhus og begynde i Århus Håndbold. Det er nogle rigtig gode drenge på holdet, og det har gjort det nemt at glide ind på holdet. Men det er kommet bag på mig, hvor hurtigt det er gået godt med mit håndboldspil også. Det kan godt tage lidt tid, inden man for alvor finder sit spil, når man kommer til en ny klub. Så det er jeg overrasket over, at det allerede fungerer godt,« siger Tobias Torpegaard Møller.

Århus Håndbold

Sæsonstart

27.08.17: Sønderjyske – Århus Håndbold 20-26 (pokalturneringen).

02.09.17: Nordsjælland – Århus Håndbold 32-25.

05.09.17: Århus Håndbold – KIF Kolding København 33-26.

17.09.17: Sønderjyske – Århus Håndbold 27-31.

23.09.17: Århus Håndbold – TM Tønder 29-22.

26.09.17: HC Midtjylland – Århus Håndbold 26 - 30.

04.10.17: Århus Håndbold – Skjern.

11.10.17: Ribe-Esbjerg – Århus Håndbold.

21.10.17: Århus Håndbold – Mors-Thy.

01.11.17: Skanderborg – Århus Håndbold.

11.11.17: Århus Håndbold – TTH Holstebro.

18.11.17: Århus Håndbold – GOG.

Vil hellere spille playmaker

Med Tobias Torpegaard Møller som playmaker og spilstyrer for Århus Håndbold i de første kampe i sæsonen er målene fra både Torben Petersen og Anders Kragh Martinusen, der spiller henholdsvis venstre- og højreback, væltet ind i modstandernes mål.

Mere småt har det været fra Tobias Torpegaard Møller selv, som udover 10 mål på straffekast kun har scoret tre mål i de første fem ligakampe.

Men den nye playmaker mener også, at det er noget andet, han byder ind med på positionen end de mere skudstærke spillere.

»Jeg er nok en mere klassisk playmaker, som sætter nogle lidt store spil op i angrebet, hvor vores backs så kommer i fart. I GOG handlede det for mig om, at jeg skulle spille en del systemer, der satte vores spillere i gode positioner. F.eks. hvis en spiller var godt skydende, skulle jeg sætte ham op til at skyde osv. Det har jeg prøvet at tage med videre til Århus Håndbold. De andre playmakere på holdet er nok mere uforudsigelige, så det er jo fedt, at vi kan veksle med forskellige typer i løbet af kampene,« siger Tobias Torpegaard Møller.

Selvom han blot har spillet playmaker i lidt over et halvt år, har Tobias Torpegaard Møller allerede fået smag for det.

Går efter førstepladsen

Han fortæller, at han stadig træner sit fløjspil til træning, fordi det kan jo være, at Erik Veje Rasmussen vurderer, at den 27-årige fynbo igen skal derud at spille.

Men hvis Tobias Torpegaard Møller selv skal have noget at sige i den forbindelse, er han godt klar over, hvor han nu foretrækker at spille.

»Hvis jeg selv må bestemme, vil jeg fortsætte med at spille playmaker. Det er sjovest, fordi man er mere med i spillet, og man har større indflydelse, fordi man bl.a. er med til at bestemme systemer i angrebet. Det vil ikke gøre mig noget at spille fløj en gang imellem, men jeg vil helst fortsætte som playmaker,« siger Tobias Torpegaard Møller.

Onsdag skal Tobias Torpegaard Møller og Århus Håndbold spille sin anden topkamp på blot otte dage. Ugen forinden slog aarhusianerne nemlig HC Midtjylland, der på det tidspunkt var et af fire hold, som delte førstepladsen, og nu gælder det så Skjern Håndbold på hjemmebane.

Skjern Håndbold har ligesom Århus Håndbold otte point efter fem kampe, og vinderen af det opgør lægger sig dermed i spidsen af 888-ligaen.

Derfor ser Tobias Torpegaard Møller frem til kampen, hvor han forventer, at man kan presse Skjern til det yderste.

»Det bliver spændende. Jeg synes, at Skjern har set gode ud, men de har ikke set suveræne ud over en hel kamp. Det er tit, at Skjern trækker fra til sidst i kampene, så hvis vi formår at følge med, kan det være, at vi kan gøre dem usikre. Men Skjern er et virkelig godt hold, og de har rigtig mange dygtige spillere. Omvendt har vi fandeme også spillet godt de første kampe, så jeg tror sagtens, vi kan byde dem op til dans,« siger Tobias Torpegaard Møller.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

JP mener: Svar udbedes, DF

Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Er rent drikkevand virkelig ubetydeligt?

Jørgen Christensen, Tisetvej 24, Solbjerg
I VVM-redegørelsen for en ny jernbanestrækning mellem Hovedgård og Hasselager står der under punktet ”Risiko for forurening af drikkevand”, at den er »ubetydelig« for alle tre linjeføringer i og omkring Solbjerg – selv om jernbanen føres hen over vores drikkevandsressourcer.

Debat: Sober vejomlægning ved Stavtrup

Gert E. Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd

Debat: Kulturhovedstad – succes eller fiasko?

Per Hovgaard, Niels Bohr Vej 28, 8260 Viby J
Ikke siden starten af dette kulturhovedstadsvanvid i 1985 har der været en eneste værtsby, der har kunnet melde om succes.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her