Sport

Classic Race opper sikkerheden

Efter et voldsomt uheld bliver sikkerheden under bilræset nu forbedret.

De hurtige biler får nu ekstra polstring på banen til Classic Race efter et sammenstød mellem to biler i maj. Arkivfoto: Tanja Lund Carstens

Banen får ekstra afstand mellem publikum og de hurtige biler efter et voldsomt sammenstød lukkede årets Classic Race i Aarhus. Det skriver Århus Stiftstidende.

Bilræset i slutningen af maj blev lukket brat, da to biler endte i et voldsomt sammenstød, hvor tre udestående måtte blive kørt til skadestuen. To var tilskuere, og den tredje var frivillig.

Alvorligt uheld ved Classic Race i Aarhus

Ulykken skete ved, at to biler i klassen Danish Superturisme Turbo kolliderede. Den ene bil fik ødelagt styrtøjet og kørte ind i den anden bil, som herefter fløj op i hegnet mod tilskuerne.

Et af de nye sikkerhedstiltag er bl.a. et tykkere ståltrådshegn, der går fra at være fem millimeter tykt til nu seks milimeter. Udvalgte steder vil der blive lavet tre rækker af ståltråde, hvor der før har været to rækker. Derudover får betonelementerne, der omkranser banen, jernforstærkninger.

Danmarks rigeste mand involveret i uheld under racerløb

»Vi går med livrem og seler, og det bliver vi også nødt til,« siger Nicolaj Fuhrmann, formand for Banesportsudvalget i Dansk Automobil Sports Union til Århus Stiftstidende.

Classic Race får kritik for sjuskearbejde

Sikkerhedsopgraderingen bliver indført til næste års Classic Race, der finder sted mellem den 25. og 27. maj, men også til Copenhagen Historic Grand Prix, et lignende ræs, der finder sted i august i København.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Regeringen har gode flytteplaner, men...

Skal der rettes en saglig kritik mod regeringens planer, er det, at de er for uambitiøse.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Flyt banegården

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
God idé, flyt banegården ud til firkløveret, og lad den fremtidige letbane løbe ud til Brabrand og videre til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Trådløs højttaler: Det skal du overveje
Nu til dags kan du vælge mellem en trådløs højttaler med wi-fi- eller bluetooth-forbindelse. Hvis du ikke kan få begge dele, er her tipsene til at vælge. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her