*

Sport

Oprykningsfinale i Brabrand: »Det er præcis sådan, det skal være«

Brabrand IF og Kolding IF spiller mandag, hvad der for begge hold kan betegnes som en oprykningsfinale, og det glæder Brabrand-angriber Nichlas Ørbæk Knudsen, som forventer et brag af en kamp.

Brabrands Nichlas Ørbæk glæder sig over at få lov til at spille en kamp, som den, der venter ham mandag. Foto: Gregers Tycho

Nichlas Ørbæk knyttede næverne og udbrød et jubelråb, da dommeren fløjtede for sidste gang i torsdagens kamp mellem Brabrand IF og Brønshøj. Kort forinden havde den aarhusianske angriber nemlig gjort det til kampens resultat, 3-0, som sender Brabrand faretruende tæt på oprykning til 1. division.

Men Brabrand var ikke det eneste tophold, som havde mål i støvlerne torsdag aften, hvor tredjesidste runde af oprykningsspillet til 1. division blev spillet.

Den timing af formkurven kan ikke være bedre, nu hvor det spidser til
Tom Søjbjerg, træner

Både Kolding IF og Avarta, som ligger på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen, vandt sine kampe, og dermed er situationen uændret tæt, hvor de to udfordrere har fire og fem point op til Brabrand på andenpladsen.

Sejrene betyder også, at der derfor er dømt vaskeægte oprykningsfinale på Brabrand Idrætsanlæg mandag, hvor Kolding kommer på besøg.

Brabrand kan med en sejr sikre sig oprykning, mens Kolding tilsvarende kan åbne kampen helt op i sidste runde med en sejr.

Selv om meget derfor er på spil mandag aften, glæder Nichlas Ørbæk sig over at få lov at spille sådan en kamp.

»Det er jo en oprykningsfinale. Vi kan rykke op, Kolding kan åbne det, andenpladsen mod tredjepladsen og to runder tilbage. Det er jo helt perfekt, det er præcis sådan, det skal være,« siger Nichlas Ørbæk Knudsen, som tydeligt nød at spille foran et stort hjemmepublikum torsdag aften, hvor der var fri entré.

Nu er Brabrand favorit

Cheftræner for Brabrand, Tom Søjbjerg, glæder sig ligeledes over, at sæsonafslutningen har udviklet sig således, at man mandag aften på hjemmebane får en sådan finale.

Målet har for Tom Søjbjerg lige siden vinterpausen været, at Brabrand skulle være med i oprykningsduellen, når turneringen gik ind i sin sidste, afgørende fase, og så kunne alt ske, sagde cheftræneren i starten af året.

»Jeg må bare tage hatten af for spillerne. De har virkelig præsteret flot i foråret, hvor vi heldigvis til sidst er begyndt at vende mange uafgjorte kampe til sejre. Den timing af formkurven kan ikke være bedre, nu hvor det spidser til. Samtidig er det jo skønt, at vi har kampen på hjemmebane, så vi igen kan få en god kulisse at spille foran,« siger Tom Søjbjerg.

Cheftræneren stod også i spidsen for Brabrand IF i sidste sæson, hvor aarhusianerne tilsvarende lå længe til oprykning til 1. division, men slutspurten kiksede, og det endte med en femteplads, tre point fra oprykning.

Oprykningsspil til 1. division

Stilling inden 15. runde

1. Thisted FC, 48 point

2. Brabrand IF, 38 point

3. Kolding IF, 34 point

4. Avarta, 33 point

5. B93, 32 point

6. Kjellerup, 26 point

7. Marienlyst, 23 point

8. Aarhus Fremad, 23 point

9. Hvidovre, 22 point

10. Brønshøj, 21 point

11. Dalum, 18 point

12. Greve, 15 point

Måske derfor har Tom Søjbjerg haft travlt med at nedtone favoritværdigheden hos Brabrand i dette forår, på trods af at aarhusianerne begyndte oprykningsspillet på førstepladsen efter et forrygende efterår.

Men med to kampe tilbage og et firepointsforspring erkender Tom Søjbjerg nu, at oprykningen skal lykkes for Brabrand i år.

»Nu er vi favoritter til at rykke op. Det er klart, og det kan man ikke diskutere. Men vi har også fået de seks sejre i foråret, som jeg sagde, der skulle til, hvis vi skulle være med helt fremme. Det er klasse af spillerne, at de er blevet stærkere og stærkere, som foråret er skredet frem,« siger Tom Søjbjerg.

Ørbæk tror på holdet

Brabrand er stadig uden sin topscorer i denne sæson, Kenan Hajdarevic, som fik tre dages karantæne i sæsonens fjerdesidste kamp, og dermed er gået på sommerferie.

Derfor hviler endnu mere ansvar på bl.a. Nichlas Ørbæk Knudsen, som dog også har vist, at han ved hvor målet står i denne sæson.

Brabrand-angriberen er sikker på, at holdet er, hvor det skal være inden mandagens vigtige kamp, hvilket han mener blev bevist i 3-0-sejren over Brønshøj torsdag.

»Det er virkelig en fornøjelse at spille på det hold her. Alle mand overholder bare aftalerne til punkt og prikke og giver sig fuldt ud. Alle leverer 100 pct.,« siger Nichlas Ørbæk Knudsen.

Kolding IF har ligesom Brabrand fundet storformen til sidst i sæsonen. Fire sejre i de seneste fire kampe, hvilket bl.a. tæller en 2-0-sejr over Thisted FC, som har været suveræn i foråret.

Men Nichlas Ørbæk Knudsen, som for et år siden var med på holdet, der kiksede oprykning i de sidste tre runder, slår fast, at Brabrand-truppen brænder for at holde hele vejen til 1. division denne gang.

»Det bliver en fed kamp. Kolding er rigtig godt kørende, og de har vundet fire kampe i træk nu. Så selv om det bliver svært, så bliver det virkelig sjovt og fantastisk at spille kampen. Jeg glæder mig rigtig meget, og jeg håber virkelig, at vi lykkes med oprykningen i år,« siger Nichlas Ørbæk Knudsen.

Kampen mellem Brabrand og Kolding fløjtes op klokken 15 på Brabrand Idrætsanlæg.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her