*

Sport

Håndboldprofil i ny rolle

Den 38-årige Henrik Hansen er slet ikke færdig med håndbold, og efter sommerferien skal han agere spillende assistenttræner under succesfulde Jan Paulsen i Randers HH i 1. division.

Den 38-årige Henrik Hansen skifter fra Århus Håndbold til 1. divisionsklubben Randers HH for at blive spillende træner. Håndbold har været en stor del af mit liv i mange år, så nu glæder jeg mig til at udforske, om trænergerningen er noget for mig, siger han. Foto: Anita Graversen

Når håndboldsæsonen igen fløjtes i gang efter sommerferien, bliver det uden den 38-årige playmaker Henrik Hansen i Århus Håndbold-trøjen. Det bliver også uden Henrik Hansen i håndboldligaen.

Blå Bog

Henrik Hansen

  • Født 16. januar 1979 (38 år).
  • Spillede ungdomshåndbold i Aarhus.
  • 1999-2006: Århus GF.
  • 2006-2007: BM Altea, Spanien.
  • 2007-2009: CBM Torrevieja, Spanien.
  • 2009-2011: TuS N-Lübbecke, Tyskland.
  • 2011-2017: Århus Håndbold.
  • 2017-: Randers HH som spillende træner.
  • 30 landskampe for Danmark og 34 mål.
  • Ved siden af håndbolden er han ejendomsmægler i Risskov.

Det er dog ikke, fordi den tidligere landsholdsspiller indstiller karrieren, men da Henrik Hansen, som har spillet håndbold i Aarhus i mere end 20 år, ikke kunne blive enig om en forlængelse af sin kontrakt med Århus Håndbold, har forsvarseksperten valgt at fortsætte i 1. divisions-klubben Randers HH.

Her skal Henrik Hansen være spillende assistenttræner under Jan Paulsen, som også er skiftet til Randers HH efter en utrolig succesfuld sæson i spidsen for Mors-Thy Håndbold.

»Det er da mærkeligt, at det nu er slut i Aarhus. Udover mine udenlandsophold har jeg jo spillet i Aarhus, siden jeg var seks år. Så på den måde er det da vemodigt, men jeg glæder mig også til de nye udfordringer, som står foran mig i Randers,« siger Henrik Hansen.

Glæder sig til at træne

Aftalen mellem Henrik Hansen og Randers HH løber i ét år.

De havde snakket om en kontraktlængde på to år, men Henrik Hansen fortæller, at aftalen blev på det ene år, fordi han selv og Randers HH så kan gøre status løbende i sæsonen.

For der er nemlig mange ubesvarede spørgsmål for Henrik Hansens næste sæson i Randers, siger den tidligere landsholdsspiller.

»For det første har jeg aldrig været træner før. Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve det, fordi jeg er nysgerrig på, om det er noget for mig. For det andet er jeg spændt på, om mit knæ holder til endnu en sæson. Jeg blev opereret omkring nytår, og det føles godt nu, men man ved aldrig. Så for begge parters skyld blev vi enige om en 1-årig kontrakt, men jeg kan bestemt godt se mig i Randers i flere år,« siger Henrik Hansen.

Det er nu seks år siden, at Henrik Hansen kom tilbage til Århus Håndbold efter seks år i udlandet i klubberne BM Altea og CBM Torrevieja i Spanien og til sidst TuS N-Lübbecke i Tyskland.

Skal bruge sin erfaring

Netop den store erfaring, som den knap to meter høje aarhusianer har skrabet sammen gennem en lang karriere, glæder han sig til at bruge i trænergerningen i Randers HH, hvor klubben satser benhårdt på at rykke direkte op i ligaen igen.

»Jeg har jo været vant til at tage en lederrolle og bruge min erfaring over for andre spillere. Senest som anfører i Århus Håndbold. Men det er jo en anden rolle som spillende assistenttræner, og det er da en balancegang, som jeg skal finde. Mellem at være holdkammerat og træner med en fløjte i munden. Men der er meget talent i truppen, så forhåbentlig kan jeg lære dem en ting eller to,« siger Henrik Hansen.

Lysten er der endnu

Udover sine udenlandsophold er det også blevet til 30 landskampe for Henrik Hansen, og de seneste sæsoner har cheftræner i Århus Håndbold Erik Veje Rasmussen ikke lagt skjul på, hvor meget Henrik Hansen har betydet. Især for forsvaret, og især når han har været skadet.

Netop derfor kan man med rette stille Henrik Hansen spørgsmålet, om en spiller med hans cv kan motivere sig selv ved at spille 1. division.

»Da jeg begyndte dialogen med Randers, stod det endnu ikke klart, at de ville rykke ud af ligaen. Så selvfølgelig ville jeg gerne have spillet i ligaen næste år også, men det motiverer mig, at det er så ambitiøst et projekt i Randers. Det, at Jan Paulsen kommer, som jeg kender fra tidligere, betyder meget, og der er mange ildsjæle i klubben. Derfor glæder jeg mig til at være med til at bygge noget op i Randers,« siger Henrik Hansen.

Selv om dåbsattesten altså afslører, at Henrik Hansen er blevet 38 år, og han, uden nogen ville løfte øjenbrynene, kunne sætte skoene og harpiksen på hylden, er han altså ikke færdig med håndbold.

Det på trods af at han i den netop afsluttede sæson stort set ikke trænede med sine holdkammerater i Århus Håndbold og kun spillede kamp med dem, fordi knæet ikke kunne holde til mere på det tidspunkt.

»Jeg har stadig lyst til at spille håndbold, og jeg føler stadig, at jeg har noget at bidrage med. Håndbold har været en stor del af mit liv i mange år, så nu glæder jeg mig til at udforske, om trænergerningen er noget for mig, så den måske fortsætter med at være det fremover også,« siger Henrik Hansen, der ved siden af håndbolden er ejendomsmægler i Risskov.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her