*

Sport

Classic Race-arrangør beklager parkeringsproblemer

Arrangørerne kunne bl.a. ikke levere shuttlebusser for at mindske parkeringsproblemer.

Classic Race indrømmer, at information om parkering skal blive bedre fremover. Foto: Tanja Lund Carstens

42.000 besøgende gæstede Mindeparken i løbet af en enkelt weekend, da Classic Race blev afholdt mellem den 19. og 21. maj. Det medførte et mindre parkeringskaos i området, hvor godt 600 p-afgifter blev uddelt. Bilræsarrangørerne har nu fået kritik af Aarhus Kommune for ikke at have gjort nok for at lette parkeringsproblemerne, der ifølge et notat førte til flere farlige påkørselssituationer.

Aarhus Kommune forventede bl.a., at der ville blive indført shuttlebusser, som skulle transportere gæster til et andet parkeringsområde, og dermed lette parkeringspresset i området. Det var der dog ikke ressourcer til, da arrangementet skulle afholdes.

»Det er noget vi på eget initiativ havde foreslået, og derfor ikke et krav, vi ikke har imødekommet. Vi orienterede om det og havde planer om det, men desværre viste det sig til sidst, at vi ikke kunne skaffe frivillige og økonomi til opgaven. Vi beklager selvfølgelig, at det ikke blev varslet i god nok tid,« siger Mike Legarth, direktør for Classic Race Aarhus.

Classic Race får kritik for sjuskearbejde

Hos Center for Byens Anvendelse har det vakt opsigt, at shuttlebusserne ikke blev en realitet.

»Det har været vores klare opfattelse at, det (shuttlebusser, red.) var aftalt, da problemstillingen blev vendt på to myndighedsmøder hvor Classic Race Aarhus bragte det på dagsordenen og med ændringer på andet møde. Alle myndigheder støttede og billigede denne indsats, da den ville kunne nedbringe en farlig cocktail af gående og tung trafik. Forundringen var derfor stor, da vi som myndighed uden varsel erfarede, at det ikke blev sat i anvendelse,« skriver Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed ved Center for Byens Anvendelse, i et skriftligt svar til JP Aarhus.

Classic Race meddeler, at det fremover vil lette problemerne med mere information til gæsterne.  Det skal bl.a. ske med informationsmateriale og i dialog med Aarhus Kommune.

»Når man holder så stort et arrangement, er der altid ting, der kan gøres bedre, herunder trafik og parkering. Vi har mere end 42.000 gæster, hvor mange er internationale. Det er ikke sikkert, at de læser alt inde på hjemmesiden. Men vi skal selvfølgelig blive bedre til at informere, når der stadig er folk, der får parkeringsbøder,« siger Mike Legarth.

Afdelingen for Teknik og Miljø og Classic Race skal nu indgå i møder, for at afklare, hvad der skal ske fremover.

Store dele af sydbyen lukkes for trafikanter

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu

Det skal handle om at hjælpe andre

52-årige Charlotte Hold havde en succesfuld karriere inden for logistik og administration. Men en dag skiftede hun kurs. Hun ville lave noget, der gav mening. I dag arbejder hun for folk, der er ramt af den sjældne hjernesygdom Huntingtons Sygdom.
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Nu kan arkitekter også helbrede psykisk syge

Lis Fihl, pensioneret cand.mag. Kastorvej 1, Højbjerg
Er det ikke fantastisk, at danske arkitekter nu er blevet så dygtige, at de ved, hvordan man skal hjælpe med at helbrede psykisk syge?
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her