Annonce
JP Aarhus 20 år
Sport

Rådmand fordeler 20 mio. kr. til idræt

17 mio. kr. af en idrætspulje skal gå til modernisering af Marselisborghallen og Søsporten og anlæg af nye kunstgræsbaner i Viby og Brabrand.

I toppen af rådmandens liste står Marselisborghallen, Søsporten og kunstgræsbaner i Viby og Brabrand, og derefter følger en række mindre projekter. Foto: Aarhus 1900 Atletik/Motion

Hvem skal have de 20 mio. kr. til idrætsfaciliteter?

Det har været spørgsmålet, siden byrådet i september sidste år afsatte pengene, som vedrører 2017 og 2018, og 48 foreninger har siden søgt om at få del i puljen.

Nu er ansøgningerne behandlet, og den radikale kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad er klar med sit bud på en fordeling, som i første omgang skal drøftes i kulturudvalget og senere vedtages i byrådet, før den ligger fast.

I toppen af rådmandens liste står Marselisborghallen, Søsporten og kunstgræsbaner i Viby og Brabrand, og derefter følger en række mindre projekter.

Marselisborghallen skal ifølge rådmandens indstilling have et tilskud på i alt 8,3 mio. kr. til en større modernisering og udbygning af hallen.

Derefter følger Søsporten med et tilskud på 3 mio. kr. til en gennemgribende modernisering af klubhuset fra 1936 på Aarhus Ø.

Roerne og dykkerne i Søsporten er som nævnt i JP Aarhus torsdag i gang med at finde små 19 mio. kr. til hele projektet og har netop fået tilsagn om 3 mio. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden.

På tredjepladsen målt i kroner følger anlæg af nye kunstgræsbaner i Viby og Brabrand, som hver skal have 2,6 mio. kr. i tilskud.

10 projekter deler 2,8 mio.

Derudover tilgodeses 10 andre projekter, som deler det resterende tilskud på ca. 2,8 mio. kr.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad glæder sig over, at det omsider er muligt at dele penge ud til idrætsfaciliteter i Aarhus – for behovet er stort.

Ny pulje skal løfte idrætten

»Vi har i Aarhus haft et stort behov for at finde penge til idrætsfaciliteter, for der har været et stort efterslæb igennem en årrække. Derfor er jeg både glad og stolt over, at det er lykkedes til budgetforhandlingerne at finde penge til en årlig pulje på 10 mio. kr. til bedre idrætsfaciliteter,« siger rådmanden.

Ansøgningerne er blevet vurderet efter en række kriterier, ligesom et særligt advisory board har rådgivet om fordelingen.

»Marselisborghallen har i mange år trængt til en kraftig modernisering, så den kan leve op til sit formål. Det samme gælder Søsporten, hvor en modernisering falder godt i tråd med opførelsen af det nye sejlsportscenter og udsigten til VM i sejlsport i Aarhus i 2018,« siger kulturrådmanden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mobilen holder aldrig pause

Chr. Thomsen

Kronik: Gellerup har brug for en bedre plan


Byrådet i Aarhus har valgt at ignorere borgere og boligforeninger i en helt unødvendig striks fortolkning af regeringens udspil mod parallelsamfund. Hvad skal man tro om byrådets hastværk?
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her