*

Sport

Aarhusiansk kæmpetalent er ved at finde sig til rette på øverste hylde

Badminton: Den 19-årige danmarksmester i badminton, Anders Antonsen, har i år taget skridtet op i den øverste liga, hvor menuen nu står på verdens bedste spillere, vind og et hav af tilskuere.

2017 er året, hvor Anders Antonsen for alvor er trådt ind på den helt store badmintonscene. Arkivfoto: Melissa Kühn Hjerrild/Polfoto

Året begyndte som lyn og torden for den blot 19-årige Anders Antonsen fra Aarhus, som nok havde vist prøver på sit badmintontalent, men som i den grad slog sit navn fast i dansk badminton.

I begyndelsen af februar slog badmintontalentet nemlig verdensranglistens nummer fem, Jan Ø. Jørgensen, i DM-finalen i Aarhus, og to uger senere var han med det danske hold, som vandt europamesterskabet i blandede hold.

Men 2017 er også året, hvor Anders Antonsen for alvor er trådt ind på den helt store badmintonscene.

Desto mere taktisk en kamp kan blive, desto bedre er det for mig, fordi jeg føler, at jeg er god til den del.

Aarhus-badmintonspilleren har nemlig skiftet turneringerne på den europæiske tour ud med Superseries-turneringer, som er den højeste klasse i badminton.

I marts var han for første gang med til All England Open, ligesom han var på deltagerlisten i Superseries-turneringerne i India Open og Malaysia Open.

»Jeg smagte lige på Superseries i efteråret, da jeg var med til Yonex Danmark Open. Men det har været nogle super spændende måneder. Det er meget lærerigt. Bare det at spille mod nye spillere, spille i nye haller og prøve en masse. Der er mange faktorer, når man spiller i en hal med 4.000 tilskuere,« siger Anders Antonsen.

Vind er en ny udfordring

Bl.a. har Anders Antonsens ture til Indien og Malaysia budt på en helt ny udfordring, som de færreste nok forbinder med badminton, nemlig vind.

Danmarksmesteren forklarer nemlig, at når der er 4.000 mennesker i en hal, og aircondition er slået til, fordi der ellers ville være 30 grader, betyder det, at der kommer vindpust i hallen.

Og den faktor har den 19-årige aarhusianer lige skullet vænne sig til.

»En fjerbold vejer jo ikke ret meget, så selv en lille smule vind i hallen betyder rigtig meget. Vinden kan være helt uregelmæssig, så der har været bolde, hvor jeg tænkte ”hold da kæft, der susede bolden da ud over baglinjen”, hvor jeg var sikker på, den ville være inde. I næste bold er der måske helt vindstille. Det giver et helt andet badmintonspil, hvor man hele tiden skal være vaks, og det koster flere mentale kræfter,« siger Anders Antonsen.

Han fortæller dog, at selvom det er en udfordring, så passer det ham rigtig godt, da det er endnu et taktisk element, man som spiller skal have med i beregningerne.

»Desto mere taktisk en kamp kan blive, desto bedre er det for mig, fordi jeg føler, at jeg er god til den del. Men jeg mangler at lære meget på det punkt selvfølgelig, og det gør jeg kun via erfaring og prøve det en masse gange,« siger Anders Antonsen.

Vejen til toppen tager tid

Anders Antonsens ryk fra den europæiske badminton tour sidste år og op i Superseries touren i år betyder dog også, at årets første turneringssejr på internationalt niveau er udeblevet.

I India Open kom danskeren dog i semifinalen, hvor Chou Tien Chen, verdensranglistens nummer syv, dog blev en for stor mundfuld.

Men selvom Anders Antonsen naturligvis har ambitioner om at vinde hver eneste turnering, han deltager i, er han også godt klar over, at der muligvis går noget tid, før han kontinuerligt spiller sig rigtig langt i de største turneringer.

»Jeg er rigtig stolt over min semifinaleplads i Indien, hvor jeg beviste, at jeg har niveauet. Men jeg er godt klar over, at det ikke sker over natten, at jeg begynder at vinde de turneringer. Der skal hårdt arbejde til. Jeg ved, at det bliver en lang rejse for mig at komme i toppen af verden, hvor jeg over de næste par år skal arbejde meget, meget hårdt,« siger Anders Antonsen.

Indonesien og Australien

I næste uge er den unge aarhusianer dog tilbage på dansk grund, når han deltager i europamesterskabet i Kolding.

Her er der højst sandsynligt ikke en vind, han skal kæmpe med, og han glæder sig til at skulle spille på hjemmebane igen.

»EM ser jeg rigtig meget frem til. Det er altid fedt at spille på hjemmebane. Det har jeg haft gode oplevelser med, at spille på dansk grund. Så vi må se, hvad det kan blive til,« siger Anders Antonsen.

Derefter ser danmarksmesteren frem til endnu to Superseries-turneringer, som begge spilles i juni.

Først går turen til Indonesien og dernæst Australien.

Og selvom modstanden er hårdere end på den europæiske tour, hvor Anders Antonsen fik flere sejre i 2016, ser han meget frem til igen at spille mod verdens bedste badmintonspillere, hvor han også kæmper for en VM-billet.

»Jeg glæder mig altid som et lille barn, når jeg skal ud at spille de Superserie-turneringer. Indonesien og Australien skulle være to af de rigtig fede. Især Indonesien skulle være vildt. Derudover er VM i Glasgow, Skotland, til sommer, og det er endnu ikke afgjort, om jeg kommer med der. Det håber jeg selvfølgelig rigtig meget, men det afhænger af mine præstationer de kommende måneder,« siger Anders Antonsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her