Annonce
JP Aarhus 20 år
Sport

Aarhus bliver pitstop i verdens største kapsejlads

Mellem stoppene Gøteborg og Haag bliver Aarhus i 2018 en del af verdens største bådræs.

Danske Vestas deltog i 2014 ved det seneste Volvo Ocean Race. Arkivfoto: Schalk van Zuydam

Når verdens største kapsejlads, Volvo Ocean Race, i 2018 bliver afviklet, bliver Aarhus et pitstop på den ni måneder lange sejlads. Den 22. juni 2018 sejler bådene ind i havnebassinet ved Dokk1, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Volvo Ocean Race
  • Verdens største kapsejlads, der afvikles hvert tredje år siden 1973.
  • Løbet hed tidligere Whitbread Round The World Race, men har siden 2001 været opkaldt efter sponsoren Volvo.
  • Næste løb starter i oktober i år i Alicante i Spanien og slutter i Haag i Holland i juni 2018.
  • Undervejs skal bådene besøge Aarhus den 22. juni 2018.
  • Det er tidligere anslået, at Volvo Ocean Race følges af op mod 2 milliarder tv-seere over hele verden.
Det har længe været en drøm for havnebyen, der nu går i opfyldelse.

»Inden for sejlsportsevents er Aarhus en af verdens førende byer, og det bliver for alvor slået fast til sommer næste år, når først Volvo Ocean Race og sidenhen VM i de olympiske bådklasser boltrer sig lige uden for byen. Der venter store oplevelser for byens borgere og gæster - og igen en omfattende international opmærksomhed, som gavner byens vækst og udvikling,« siger Borgmester Jacob Bundsgaard (S)

Verdenshavenes Formel 1 bliver endnu hurtigere

I 2012 fik Aarhus Kommune lavet en rapport, der anslog en meromsætning i byen på op mod 100 mio. kr., hvis Aarhus blev værtsby, men en ansøgning krævede en kommunal investering på over 32 mio. kr., og det sagde et byrådsflertal nej til, hvorefter ansøgningen blev trukket tilbage.

Det var en ansøgning om at blive såkaldt værtsby for Volvo Ocean Race, hvor bådene ligger i byens havn i 12 dage, men denne gang er der tale om, at Aarhus bliver et stop på vejen mellem værtsbyerne Gøteborg og Haag i Holland. Altså ikke en egentlig værtsby, men et "Mark of the Course", som det hedder.

Volvo Ocean Race bliver betegnet som en af de længste og hårdeste sportsbegivenheder i verden. Ræset strækker sig over ni måneder, og deltagerne sejler i alt 45.000 sømil eller godt 83.000 km. Undervejs lægger bådene til kaj i flere af verdens store havnebyer.

Med begivenheden sætter Aarhus en ny streg under byen som international sejlsportsby. I 2018 er Aarhus som nævnt vært for VM i sejlsport, i 2019 vender The Tall Ships Races, der er verdens største kapsejlads for skoleskibe, tilbage til Aarhus, og i december i år er Aarhus vært for Yacht Racing Forum, som er en konference for den globale yacht racing-industri med deltagelse af sportens vigtigste personligheder og eksperter.

»Aarhus har på enestående vis manifesteret sig som sejlenes by gennem de seneste mange år med en lang række store, internationale sejlevents. I 2018 sætter vi fulde sejl med først dette Volvo Ocean Race ”Mark of the Course” og dernæst VM i sejlsport for samtlige olympiske klasser,« siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark, der sammen med Aarhus Kommune og Sailing Sport Aarhus har fået begivenheden til Aarhus Havn.

Tidligere har to danske både deltaget i Volvo Ocean Race, senest danske Team Vestas Wind, der igen i år stiller op med en båd.

Ved det seneste Volvo Ocean Race i 2015 vandt britiske Ian Walker.

Vestas forsøger igen: Tilbage i Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Races officielle video for ræset 2017-2018:

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Brøndsløjfen

John Andersen

Debat: 80 klager over Northside er 80 for mange

Brian Nielsen
Jeg vil gerne slå fast, at Aarhus Kommune på ingen måde er faldet på halen for Northside, men at vi som festival er underlagt en række lydmæssige og lovmæssige krav, som vi overholder til punkt og prikke.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Bold Fairytale, Raw Refined og Balancing Act: Design-guruens tre begreber, som kommer til at tegne fremtiden
Tre store trends sætter dagsordenen de kommende år: Masser af farver, eventyr, kontraster af rå og forfinede materialer, opulent stil, runde former, balanceakt, overdådig luksus og masser af bæredygtighed samt ny teknologi. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her