*

Sport

Brabrand-træner: Jeg har ikke fået lov at satse så meget som en bøjet femøre

Oprykningsspil til 1. division begynder lørdag, og det er med Brabrand på førstepladsen.

Selv om cheftræner for Brabrand IF Tom Søjberg fralægger sig favoritværdigheden, tror han og spillerne på, at det er muligt at sikre en oprykning til 1. division. Foto: Ole Nielsen

Vinterpausen er for længst ovre for Superliga-klubberne, der allerede spillede årets første kampe midt i februar.

Men på lørdag er ventetiden også ovre for Brabrand IF, når holdet spiller første kamp i 2. division oprykningsspil.

Oprykningsspillet består af de fire bedste hold fra efterårets tre 2. divisionspuljer, hvor hvert hold får det antal point med over, som de har fået i kampene mod de tre hold, som følger dem over i oprykningsspillet.

Her har Brabrand IF igen i år været bedst og begynder oprykningsspillet på førstepladsen med 14 point, et point foran Thisted FC på andenpladsen.

Nu skal det være

Cheftræner for Brabrand IF Tom Søjberg fortæller da også, at spillerne efterhånden synes, at de har ventet længe nok på at skulle spille om point igen.

Hvis vi skal have en chance, skal nogle af de andre hold spille under niveau, mens vi skal spille over niveau.
Tom Søjberg, cheftræner, Brabrand IF

»Det bobler hos spillerne af glæde og af mod på at prøve sig selv af mod de bedste hold i 2. division. Spillerne glæder sig meget til at komme rigtigt i gang igen,« siger Tom Søjberg.

Men selvom Brabrand IF igen i år begynder oprykningsspillet på førstepladsen, har klubben ikke hentet store profiler i løbet af januars transfervindue. Faktisk har Tom Søjberg ikke fået lov at bruge ekstra penge overhovedet.

»Vi har mistet tre spillere, som var inde omkring holdet, og dem har vi fået erstattet med tre nye. Jeg har prøvet at få fat i nogle flere spillere, men økonomisk er vi meget begrænsede. Jeg har ikke fået lov til at satse så meget som en bøjet femøre,« siger Tom Søjberg.

Har beholdt profilerne

Selv om Tom Søjberg altså ikke har fået lov til at hente flere profiler og satse stort på en oprykning til 1. division, er der alligevel noget ved januars transfervindue, som glæder cheftræneren meget.

For et år siden mistede Brabrand IF nemlig holdets to store profiler i vinterpausen i form af Jens Stage til AGF og Anders Holvad til Hobro.

I år er det lykkedes Brabrand IF at holde på de to profiler, som Tom Søjberg frygtede mest at miste.

Det er klubbens topscorer i efteråret, Kenan Hajdarevic, og målmand Mathias Rosenørn. Derfor mener cheftræneren også, at holdet står stærkere i dette forår, end det gjorde i 2016, hvor man blot vandt fire kampe og missede oprykning til 1. division.

Rivaler har satset

»Truppen som helhed er ikke faldet i niveau hen over vinterpausen, som det var tilfældet for et år siden. Det er meget positivt. Mange af vores spillere var med til at spille oprykningsspil sidste forår, og jeg synes, at mange af dem har taget et skridt op siden da. Alle er blevet dygtigere på det år, som er gået. Det hænger jeg min positivitet på,« siger Tom Søjberg.

Men på trods af at Brabrand altså begynder oprykningsspillet på førstepladsen, og Tom Søjberg mener, at truppens niveau er intakt, så ser cheftræneren Brabrand IF som underdogs til at tage en af de to oprykningspladser.

Årsagen, til at Tom Søjberg fralægger sig favoritværdigheden, er nemlig, at andre hold har haft den store pengepung fremme hen over vinteren for at forstærke sig os satse på oprykning.

Et af de hold er Thisted FC, som begynder oprykningsspillet på andenpladsen, et point efter Brabrand IF.

Thisted har nemlig hentet den tidligere Viborg FF-spiller Jeff Mensah til, mens også amerikanske Mayowa Alli er hentet til.

»Flere klubber har satset og hentet spillere med Superliga-erfaring. Nogle har satset så meget, at de får problemer, hvis det ikke lykkes for dem at rykke op. Så fordelen for os er, at vi ved, at vi kan køre videre på præcis samme niveau til næste år, hvis vi misser oprykning til 1. division, men det betyder også, at flere hold på papiret er stærkere end os i dette forår,« siger Tom Søjberg.

Selv om træneren fralægger sig favoritværdigheden, tror han og spillerne selvfølgelig på, at det er muligt at sikre en oprykning til 1. division.

Men hvis det skal lykkes at rykke op i 1. division, får Brabrand IF brug for hjælp fra modstanderne.

»Vi har en chance«

»Hvis vi skal have en chance, skal nogle af de andre hold spille under niveau, mens vi skal spille over niveau. Vi skal bare være klar hele foråret og arbejde stenhårdt hver gang, så vi er klar til at udnytte, når det sker. Så tror jeg også på, at vi har en chance for at være med i kampen om oprykning helt til det sidste,« siger Tom Søjberg.

Brabrand IF spiller lørdag mod Marienlyst på udebane. Aarhus Fremad er også med i oprykningsspillet, men begynder foråret på sidstepladsen med blot ét enkelt point. Aarhus Fremad spiller også sin første kamp på lørdag, men i Hvidovre.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her