*

Sport

»Vi kæmper imod mange dæmoner med tre nedrykninger på 10 år.«

AGF er ude i en overlevelseskamp og fik et point med hjem fra Randers.

AGF-anfører Morten Duncan Rasmussen blev væltet af Jonas Bager fra Randers FC. Det gav et straffespark som Duncan selv scorede på. Foto: Polfoto

Jacob Nielsen, direktør i AGF, udnyttede sit kendskab til Randers Stadion, da han 10 minutter efter sidste fløjt fandt en flaske med cola på et bord, der egentlig var beregnet til vagter og samaritter.

»Jeg vidste, at der var noget at drikke herinde,« sagde AGF-direktøren.

Han var knastør i halsen efter et hektisk og hårdt lokalopgør, der kulminerede med to mål i de allersidste minutter fredag aften i Randers.

AGF indkasserede for fjerde kamp i træk et mål i slutminutterne, men fik skrabet et point hjem, da Morten ”Duncan” Rasmussen blev rykket omkuld i feltet og selv scorede på straffesparket i overtiden.

Lokalopgøret sluttede 1-1.

»Havde du spurgt mig inden kampen, ville jeg have haft mere, men når man scorer i fem minutters overtid og på den måde får det ene point, er man selvfølgelig glad for det. Spillet var vel heller ikke til mere, hvis vi skal være ærlige,« sagde AGF-anfører Morten ”Duncan” Rasmussen.

Spillet var ikke imponerende, og chancerne var endnu færre. AGF havde blot et eneste spark inden for målrammen i løbet af samtlige 95 minutter. Det var Morten Rasmussens udligning på straffespark.

Det lignede både et pointtab og et nyt mentalt nyrestød, da AGF for fjerde kamp i træk indkasserede et mål i de allersidste minutter, da Mayron George scorede efter 88 minutter.

»Det var stærkt«

»At indkassere et mål til sidst for fjerde kamp i streg, gør ondt helt ind i marven. Det må jeg indrømme, at det har jeg aldrig prøvet i min karriere. Det var stærkt, at vi kunne slå tilbage på det,« sagde AGF-træner Glen Riddersholm efter kampen.

Opdækningen kiksede, da Mayron George stak fri i feltet og fik lov til at løbe hen til en bold, der blev headet ind i feltet på en dødbold. George skubbede bolden forbi målmand Aleksandar Jovanovic, der indtil da havde været bedste AGF-spiller.

Fire kampe i træk med mål til sidst, kan vel ikke være tilfældigt?

»Vi har alle sammen ansvaret i fællesskab. Målet kan skyldes manglede kommunikation og placeringsvanskeligheder, fordi der manglede en del spillere, som normalt tager ansvar ved de situationer, sagde AGF-træneren.

Han tænker på forsvarspillerne Mikkel Rask, Niklas Backman, der længe har været ude, mens Dzhamaldin Khodzhaniyazov gik i stykker under opvarmningen. I anden halvleg gik Alexander Juel Andersen ud efter en hård stempling undervejs. Han humpede væk fra Randers Stadion med en stor ankelforbinding. Dertil kommer, at Jesper Juelsgård har karantæne imod OB på søndag i sidste kamp i grundspillet.

AGF er hårdt ramt i forsvaret i øjeblikket.

»Lige nu tror jeg, ingen af de skadede bliver klar på den korte bane,« sagde AGF træneren.

AGF spiller på onsdag imod Horsens på udebane i pokalturneringen og på søndag imod OB på hjemmebane.

To point i forårets fire kampe rykker ikke AGF væk fra bundregionen.

»Selvfølgelig kan vi bruge et point. Det vidner om en god moral, at vi kommer tilbage,« sagde Glen Riddersholm.

Han erkender dog, at AGF er ude i en alvorlig situation i bunden af superligaen. AGF skal ud i et nedrykningsspil, hvor holdet skal kæmpe sig væk fra de to nederste pladser for at undgå drabelige playoff-kampe.

»Vi er i en overlevelseskamp, og vi må tage en kamp ad gangen. Vi kæmper imod mange dæmoner med tre nedrykninger på 10 år. Jeg synes, at vi håndterer det med ro og coolness,« sagde AGF-træneren.

Kampen

Randers FC-AGF 1-1

Mål: 1-0 Mayron George (88.), 1-1 Morten Rasmussen (94.)

Tilskuere: 8.359

Næste kampe:

Onsdag 15. marts 18.00:

Horsens-AGF (pokalen)

Søndag 19. marts 17:00:

AGF-OB

Vil I spare spillere imod Horsens?

»Nej, pokalen tæller meget for AGF.«

Kampen imellem Randers FC og AGF udviklede sig til en ond omgang med 11 gule kort og 1 rødt til Randers-spilleren Jonas Bager, da han fik advarsel nummer to for at hive ”Duncan” ned i feltet i overtiden.

Det første kort fik han for at håne AGF’s fans, da Randers havde scoret. Han blev dog hurtigt hevet væk af Morten ”Duncan” Rasmussen.

»Jeg tror, at han gjorde det, fordi han godt kunne tænke sig at have så gode fans. Vi spiller på deres hjemmebane, men der er jo ingen tvivl om, hvem der sætter stemningen. Jeg sagde til ham, om han ikke skulle over til sine egne spillere og juble, i stedet for at se dum ud,« sagde AGF-angriberen efter kampen.

Der var kogt voldsomt op til opgøret med avisannoncer, videoer og et interview, hvor Randers FC-profilen Kasper Fisker tørt konstaterede, at han hader AGF.

Jeg er ligeglad

Flere i AGF-lejren mente, at Randers gik over stregen med retorikken op til kampen, da Randers-direktøren i en video lod, som om han tørrede bagdel med en AGF-trøje.

Alt dette skuespil bed dog ikke på Morten ”Duncan” Rasmussen.

»Jeg er ligeglad. Det interesserer mig ikke så meget. Jeg har spillet en del andre derbys, hvor der bliver kogt lidt mere op, end der gør til den her kamp. Men hvis folk gerne vil piske en stemning op, skal de have lov til det. Det rører mig ikke,« sagde Morten ”Duncan” Rasmussen, der blandt andet har en fortid i Brøndby, FC Midtjylland og Celtic i Skotland.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her