Sport

Overlevelse sikret: Nu jagter Århus Håndbold slutspillet

Håndbold: Skanderborg Håndbold fik en øretæve i Aarhus torsdag aften, og med sejren er Århus Håndbold sikre på endnu en sæson i 888ligaen.

Torben Petersen og de øvrige spillere i Århus Håndbold går til onsdagens kamp mod Bjerringbro-Silkeborg fulde af kampgejst. Vi skal komme til Silkeborg for at lave mål, og så er det lige meget, hvis man brænder et par stykker, siger han. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Omtrent 40 grønklædte Skanderborg Håndbold-fans udstyret med et par konfettikanoner og dertilhørende rekvisitter var torsdag aften på plads i Ceres Arena, hvor de håbede, at deres hold kunne tage den anden sejr ud af to mulige over Århus Håndbold i denne sæson og holde liv i håbet om at undgå nedrykningsspil.

Men cheftræner for Århus Håndbold Erik Veje Rasmussen og hans tropper tørrede hurtigt smilene af den lille gruppe Skanderborg-fans, som kunne se deres hold blive kørt midt over i Aarhus og tabe 35-25.

Det begyndte ellers skidt for Århus Håndbold, der kom bagud 3-0 efter knap fire minutter, hvorfor Erik Veje Rasmussen allerede der tog sin første timeout. Det fik rettet spillet op, og efter stillingen 7-7 så Århus Håndbold sig aldrig tilbage.

Sejren betyder, at Århus Håndbold er sikker på at undgå nedrykningsspil, da hverken Skanderborg Håndbold eller TM Tønder nu kan indhente dem.

Som tilskuer til Århus Håndbolds nedsabling af Skanderborg Håndbold var det svært at forstå, at det var det præcis samme mandskab, som i de to første kampe i 2017 fik øretæver mod først Ribe-Esbjerg på hjemmebane og dernæst bundproppen Randers på udebane.

Glædelig forvandling

Århus Håndbold-spilleren Torben Petersen, der så småt er ved at være i fulde omdrejninger igen, efter at han sad ude i hele efterårssæsonen med en skade, glæder sig da også over den forvandling, holdet har formået at lave siden de to nederlag.

»Vi havde snakket inden kampen om, at det netop ikke skulle være en håndboldkamp, men en krig vi skulle føre. Vi skulle være det hold, som kom med mest gejst og spilleglæde, og det synes jeg, at vi viste. Vi er nu kommet ud af det hul, som vi begyndte 2017 i mod f.eks. Randers. Vi holdt hele tiden ryggen rank, og det er en fornøjelse at være en del af,« siger Torben Petersen.

Islandsk dominans

Erik Veje Rasmussen var da også tilfreds med måden, som 10-målssejren kom i hus på, og han havde efterfølgende svært ved at sætte en finger på indsatsen.

»Man kan altid vælge, hvordan man ser på sådan en kamp. Var Skanderborg dårlige, når de brændte mange chancer, eller var vores forsvar og målmand bare gode? Jeg synes, at alt i vores spil fungerede godt. Vores angreb havde fart, vores forsvar stod solidt, og målmand Jens Fredsgaard stod endnu en forrygende kamp,« siger Erik Veje Rasmussen.

Én spiller overstrålede dog alle andre på banen torsdag aften i Ceres Arena. Den 19-årige islænding Ómar Ingi Magnússon leverede en fremragende indsats, hvor han med 10 mål på 11 skud og et par assists havde en markant del af æren i storsejren.

Erik Veje Rasmussen er da heller ikke i tvivl om, at han har en vaskeægte stjerne i svøb på holdet.

»Det er helt overdådigt, det han kan. Hans timing er fantastisk, hans skud er godt, hans koncentration er helt vild. Omar er meget, meget dygtig til at isolere alle forstyrrende ting og holde fokus. Han er en begavet spiller. Hurtige finter og et hurtigt skud. Det er helt vildt, at han ikke er ældre med alle de kompetencer, han har,« siger Erik Veje Rasmussen.

Jagter chance for slutspil

Med sejren over Skanderborg holder Århus Håndbold også liv i håbet om at nå en plads i top-otte og dermed komme med i slutspillet, når grundspillet slutter sidst i marts.

Århus Håndbold ligger nu på en 10.-plads i 888ligaen med et point op til HC Midtjylland på ottendepladsen, som dog først spiller fredag aften.

Selvom meget skal flaske sig, og Århus Håndbold er afhængige af andre kampe end deres egne, er Erik Veje Rasmussen bare glad for, at muligheden for en slutspilsplads fortsat er til stede med fire kampe tilbage af grundspillet.

»Det er sådan set ligegyldigt, hvor gode eller dårlige vores chancer er for at nå med i slutspillet. Det vigtige er, at chancen stadig er der. Vi skal fortsætte med at arbejde benhårdt og spille, som vi gør nu. Så må vi håbe, at det er nok,« siger Erik Veje Rasmussen.

Første skridt på den vej er Bjerringbro-Silkeborg, ligaens nummer tre, som onsdag tager imod Århus Håndbold i Jysk Arena.

Torben Petersen vil heller ikke kaste sig ud i at spå om chancerne for at nå med i slutspillet, men han ved, at han selv og holdkammeraterne skal være 100 pct. klar på onsdag, hvis de skal have noget med hjem fra Silkeborg.

»Det er et virkelig godt hold. Vi skal fortsætte med de samme ting i angrebet, hvor vi de seneste kampe har haft god fart og er lykkedes med at gøre hinanden gode. Det handler meget om vores indstilling. Vi skal komme til Silkeborg for at lave mål, og så er det lige meget, hvis man brænder et par stykker. Forsvaret skal være lige så godt som i dag, hvor vi hele tiden kommer med skiftende højder og stresser deres angrebsspil. Gør vi det, så kan vi også vinde kampen,« siger Torben Petersen.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her