Annonce
JP Aarhus 20 år
Sport

Henneberg: »Nu er jeg klar til at slå igennem«

Håndbold: Den 22-årige Sebastian Henneberg håber, at denne sæson markerer hans gennembrud for Århus Håndbold, og det unge håndboldtalent er da også kommet godt fra start i den bedste danske håndboldliga.

Sebastian Henneberg ser ud til at få en stor sæson for Århus Håndbold. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Egentlig skulle han have spillet for Skive fH. Men da den klub rykkede ned i sommeren 2014, blev kontrakten annulleret, og så stod cheftræner for Århus Håndbold Erik Veje Rasmussen klar til at hente den dengang 20-årige Sebastian Henneberg fra Bjerringbro.

Godt to år senere fortryder Erik Veje Rasmussen nok ikke det valg.

For Sebastian Hennebergs karriere er for alvor ved at komme i gang, og den 197 centimeter høje bagspiller var efter sæsonens første seks kampe delt topscorer for Århus Håndbold med 23 mål.

Men selvom Sebastian Henneberg i denne sæson ser ud til at folde sig ud, har vejen derhen ikke været let, fortæller Erik Veje Rasmussen.

»Sebastian er en rigtig, rigtig sjov spiller. Det har været et sjovt forløb med ham. Sebastian og jeg har ikke været enige om, hvilken spiller han skal være. Han har altid været en skytte, og han har også et fantastisk skud. Sebastian så sig selv som en klassisk skytte på venstre back, men hvis det skulle være hans fremtid, ville han blive elimineret. På trods af hans højde ville han ikke kunne hamle op med de rigtig store skytter på sigt,« siger Erik Veje Rasmussen.

Den ny rolle er accepteret

Adspurgt om den proces, som Sebastian Henneberg har været igennem med Erik Veje Rasmussen om, hvilken spillertype han skal være, kan den unge Århus Håndbold-spiller ikke lade være med at grine.

Erik er jo en begavet mand. Han har rigtig mange idéer, og jeg har da også haft svært ved at følge ham i nogle af dem.
Sebastian Henneberg, – om Erik Veje Rasmussen

For jo, de har haft mange samtaler om, at Sebastian Henneberg ikke er bedst som en klassisk venstre back, der kommer i nogle store løb ind over midten og fyrer kanonen af, men at hans store talent i stedet ligger i playmaker-rollen.

Og selvom det tog lidt tid, har Sebastian Henneberg fået øjnene op for de kvaliteter, som Erik Veje Rasmussen mener, at han har.

»Erik er jo en begavet mand. Han har rigtig mange idéer, og jeg har da også haft svært ved at følge ham i nogle af dem. Det har vi også snakket om. Men de mange snakke har betydet, at jeg har fået øjnene op for, at jeg har andre kvaliteter end at skyde på mål. Jeg kigger på forsvaret på en anden måde nu, og jeg finder mig rigtig godt til rette i den rolle. Men jeg får stadig hug, når jeg ikke gør, som han gerne vil have,« griner Sebastian Henneberg.

Klar til næste skridt

Selvom Sebastian Henneberg har fået en god sæsonstart, som efter fire nederlag i de første fire ligakampe endelig har kastet tre sejre af sig i de seneste tre kampe, er det også ved at være på tide, mener han.

Århus Håndbold

Kommende kampe

29.10.: Århus H-Sønderjyske

13.11.: Skanderborg-Århus H

15.11.: Århus H-BSV

23.11.: HC Midtjylland-Århus H

30.11.: Århus H-Mors/Thy

Den unge bagspiller ved godt, at han stadig har mange elementer i sit spil, bl.a. forsvarsspillet og finterne, som han skal forbedre. Men hvis der ikke var det, havde han intet udviklingspotentiale, og det er godt, at han har det, siger Sebastian Henneberg.

Men nu er han klar til at fjerne sit prædikat som talent og træde ind i dansk håndbold som en vaskeægte profil.

»Jeg er virkelig klar til at tage en masse ansvar i denne sæson. Vores start har været præget af flere skader i truppen, og det har betydet, at vi andre har været nødt til at gå forrest. Altså man kan jo heller ikke blive kaldt et talent for evigt, og jeg håber, at det her bliver min gennembrudssæson, hvor folk kommer til at tænke, at jeg nu er blevet en etableret spiller i den bedste række. At folk synes, at jeg gør en forskel. Det, håber jeg, sker,« siger Sebastian Henneberg.

Spørger man Erik Veje Rasmussen, mener han da også, at Sebastian Henneberg har gode muligheder for at få opfyldt sit ønske om en gennembrudssæson i år.

Kun fremad herfra

Ud over hans høje niveau i de første kampe, mener Erik Veje Rasmussen nemlig, at Sebastian Henneberg er en sådan type spiller, at der ikke er meget, som skal flaske sig, før han spiller godt.

»Det er lidt sjovt, fordi der er mange spillere, hvor man tænker, at nu skal de bare lære dét, dét og dét, og så er de der. Men der kommer altid op- og nedture. Jeg synes bare, at når man ser på de elementer, som skal til, for at Sebastian kan spille godt, er det meget få elementer. Jeg tror, at han er ved at blive stabil. Jeg tror, at vi vil se, at han tager afsæt i det niveau, han har nu, og så vil det kun gå fremad herfra. Selvfølgelig vil der ind imellem være dårlige kampe,« siger Erik Veje Rasmussen.

Selvom at cheftræneren har måttet undvære Sebastian Henneberg de seneste to kampe, har Erik Veje Rasmussen for alvor fået Århus Håndbold på rette køl efter en sløj sæsonstart.

De seneste tre kampe er endt med tre sejre.

Senest var det KIF Kolding København, der fik en tur i den østjyske håndboldmaskine, da Århus Håndbold vandt 27-21 i Brøndby Hallen lørdag aften.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Rådmand om budget på ældreområdet: »Jeg kan ikke få armene ned«​
I følge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), har man ikke skullet sluge de helt store kameler på ældreområdet i kommunens budgetforlig for 2019, i betragtning af hvad man var blevet stillet i udsigt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her