Annonce
JP Aarhus 20 år
Sport

Drop fitnesscentret og nyd naturen

Masser af lys og en afstressende effekt er nogle af gevinsterne ved at flytte sin styrketræning ud i naturen.

Udetræningen hos Training4all er simpel, og i de ?este øvelser anvendes naturen, kropsvægten og tyngdekraften. Foto: Privatfoto

To lokale fysioterapeuter vil have aarhusianerne med ud i naturen, når træningen til badetøjssæsonen skal i gang.

”Training4all Udetræning” hedder Claus Sevel og Peter Kellers nye træningstilbud. De underviser begge på fysioterapeutuddannelsen på VIA, og projektet bunder da også i faglig interesse.

»Det her med den simple træning, hvor man især bruger sin egen kropsvægt, er rigtigt spændende. Derudover kan vi begge rigtigt godt lide at træne udendørs, hvilket jo passer meget godt med den simple træning, så vi besluttede os for, at vi ville forsøge at udbrede det,« fortæller Peter Keller entusiastisk.

Det er så blevet til, at de to tilbyder en ugentlig, udendørs holdtræning i henholdsvis Højbjerg, Åbyhøj og Risskov, hvor de tilmeldte får mulighed for at deltage i en nøje tilrettelagt træning i det fri.

»Det er meget rarere at træne udenfor end at stå i et motionscenter, og man kan opnå lige så gode resultater, hvis man sætter sit program ordentligt sammen,« siger Peter Keller og afviser samtidigt, at det danske klima er for ringe til udetræning:

»Selvom vejret ser trist og gråt ud indefra, er det alligevel lysere, når man lige kommer ud i det. Jeg bliver næsten altid positivt overrasket, når jeg kommer ud i det fri. Hvis man træner ude hele året, opnår man også noget robusthed.«

Et tilbud for (næsten) alle

Alle voksne over 15 år kan i princippet tilmelde sig udetræningen, men de to fysioterapeuter anbefaler, at deltagerne kan løbe 2 km på 15 minutter, da træningen flytter lidt rundt.

»Er man i tvivl om sin kondition, kan man altid skrive til os,« forsikrer Peter Keller og fortsætter:

»Vi vil gerne forbi tre ting hver gang. Kredsløb, muskelstyrke og smidighed. Så kan der sagtens komme øvelser ind, som kan udfordre ting som koordination og balance, men alle vil opleve at få sved på panden, uanset hvilken form man er i.«

For de to trænere har holdenes størrelse også stor betydning for resultaterne.

Mellem 6 og 12 deltagere er optimalt, mener de.

»Vi håber, at vi kan være med til at skabe noget motivation, både ved at vi er i den friske luft, og at vi er et hold. Holdfølelsen kan godt være vigtig i forhold til at komme afsted, ligesom klokkeslættet 17-18 betyder, at man ikke har fået sat sig for tungt i sofaen,« siger Peter Keller og afviser endnu engang journalistens anke mod det danske klima.

»Vi klæder os på efter forholdene, og vi tager ud i al slags vejr. Hvis det regner alt for meget, skal vi jo nok ikke ligge og rode for meget på jorden, så finder vi noget læ.«

Hvis man vil i gang på egen hånd, anbefaler makkerparret, at man tilpasser sin påklædning, så man ikke bliver gennemblødt. Hverken af regn eller sved.

Ellers kan man træne hele kroppen med fem typer af øvelser.

Det drejer sig om øvelser, hvor man laver skub med armene (som armbøjninger), øvelser, hvor man laver træk med armene (som armhævninger), skub med benene, mavebøjninger og rygøvelser. Alle øvelserne findes i mange afskygninger, som nemt kan tilpasses den enkeltes form og styrke, eksempelvis ved at læne sig op ad træer for mere eller mindre belastning.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er skyld i dårlige trafikløsninger

Erik Skals
Aarhus Letbane koster mange borgere ekstra transporttid i stedet for som tænkt af politikerne at lette vores transportbehov.
Aarhus' historie

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.

Vi må planlægge fremtiden – bedre

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Er vi i dag – i 2018 – på vej i den retning, som vi ønsker at vores by skal udvikle sig frem mod 2038?
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Dokk1-kaos: Jesper Dybdahls bil er blevet fanget under jorden to gange
To sms'er med information fik Jesper Dybdahl fra Securitas, mens hans bil i fredags for anden gang var fanget i p-anlægget under Dokk1. Byrådspolitiker Marc Perera Christensen greb megafonen, da han vurderede, at Securitas kommunikation var for dårlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her