Annonce
JP Aarhus 20 år
Sport

Sarwari forsvarede titlen

Den 22-årige, aarhusianske landsholdsbokser Rajab Sarwari vandt igen guld ved de jyske mesterskaber.

Det lykkedes for Rajab Sarwari at forsvare sin JM-titel i letsværvægt mod Ditlev Rossing fra BK Limfjord. Men han måtte tage imod et par træffere. Foto: Thomas Emil Sørensen

De vejer hinanden, inden de slår til. Rajab Sarwari griner, da han næsten rammes i næsen af en uppercut. Det samme gør modstanderen, og så går det ellers løs.

Indtil lørdag eftermiddag vidste Rajab Sarwar ikke, hvem han skulle møde i finalen. Og det rørte ham heller ikke, sagde han.

Siden har han ikke tænkt på meget andet end 20-årige Ditlev Rossing, modstanderen. Han er ret langsom i sine bevægelser, men han slår til gengæld hårdt. Og han har et temmelig farlig højre hook.

Det fik Rajab Sarwari at vide, da de begge havde vundet hver sin semifinale.

Sarwari var den forsvarende mester i letsværvægtsklassen, og da han skulle op imod en modstander, han ikke havde mødt endnu, var der pludselig meget på spil. Derfor var han umiddelbart inden kampen både spændt og lettere fraværende.

»Jeg er ret meget inde i mig selv og tænker meget frem mod kampen. Engang imellem møder jeg nogle, jeg kender. Det her er min hjemmebane, så der sker mange ting,« siger han og løfter to små drenge op, som han har babysittet.

Undervurder aldrig nogen

Rajab Sarwari kom til Aarhus Boxing fra Hinnerup for to år siden.

Det hele begyndte, da han som 12-årig legede med sine venner ved nogle gynger og fik bank af to store 16-årige, der ville have deres gynger. I sådan en situation ville det være praktisk at kunne slå fra sig, så han begyndte til boksning.

»Jeg har egentlig selv holdt motivationen for at fortsætte. Men min træner i Hinnerup, Tage Nielsen, har hjulpet meget. Det var ham, der fortalte mig, at jeg aldrig måtte undervurdere en modstander. Det er sket, at jeg er kommet til at undervurdere en modstander og så selv kom til tælling. Det kom jeg virkelig. Siden er det aldrig sket. For jeg har altid bokset det bedste, jeg kunne.«

Søndag eftermiddag undervurderede han heller ikke Ditlev Rossing, og han passede på den direkte højre.

Hvor er ølteltet og maden?

Da klokken ringede efter tredje omgang, havde Rajab Sarwari slået bedst fra sig, og efter en meget tæt kamp vandt han guldet; en medalje, som han så ihærdigt havde forsvaret.

Endnu har han ikke vundet hverken danske eller nordiske mesterskaber.

»Det må blive mit mål for 2015 at tage dem alle tre,« smiler han.

Aarhus Boxing vandt i alt syv medaljer ved de jyske mesterskaber og blev kåret som Årets Klub.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Hvor er ølteltet og maden?
Boksning: De jyske mesterskaber er historie, det er kamp, stolthed, tradition, øl og – ja, masser af øl. I weekenden gik det igen løs i Aarhus, som det har gjort siden 1920, kun afbrudt af en fejlslagen flytning. Siden da røg ølteltet, og så gik det galt, mener tilskuerne.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Åbent brev til byrådet i Odder Kommune

Majbritt og Brian Bang
Kære byrådsmedlem. Undertegnede ønsker venligst at stille dig tre spørgsmål. Vi anmoder venligst om et personligt svar, som ikke er afstemt med ”partidisciplinen” udstukket af byrådsmedlem i Odder Kommune Elvin Hansen (S) og borgmester i Odder Kommune Uffe Jensen (V).
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her