Annonce
JP Aarhus 20 år
Sport

Afghanistan indkalder Fremad-spiller

Fodbold: Angriberen Khaled Paikar er udtaget til den første landskamp i Afghanistan i 10 år.

I Aarhus Fremad er man ked af at måtte undvære Khaled Paikar til weekendens kamp. Men for spilleren står den på en spændende landskampdebut. Foto: Ole Nielsen

Aarhus Fremad må undvære sin angriber Khaled Paikar i den kommende weekend.

Han er blevet udtaget til det afghanske landshold og er allerede rejst fra Danmark. Han er med i truppen, når det afghanske landshold på mandag spiller en historisk landskamp i hovedstaden, Kabul.

blå bog

Khaled Paikar

Alder: 24 år

Angriber i Aarhus Fremad

Udtaget til det afghanske landshold, der på mandag møder Pakistan

Tidligere klubber: Tilst, Brabrand, Skovbakken og Vatanspor

Det er første gang i 10 år, at der skal spilles en landskamp i det uroplagede land, og der er tilmed tale om en venskabskamp mellem nabolandene Afghanistan og Pakistan, der ikke har spillet imod hinanden i årevis.

I de senere år har Afghanistan afviklet alle landskampe i udlandet på grund af sikkerhedssituationen og manglende faciliteter, men nu er det tid til at vende hjem til Kabul, og det bliver altså med Aarhus Fremads fysisk stærke angriber Khaled Paikar i truppen.

Første landskamp

24-årige Khaled Paikar, der blev matchvinder i Fremads seneste kamp, er født i Afghanistan, men flygtede til Danmark som barn sammen med sin familie. Nu vender han tilbage for en stund og kan få debut for sit fødeland.

»Det er spændende for ham. Han ser det som en stor chance. Han har tidligere været inde i billedet til landsholdet, men det er aldrig lykkedes ham at komme af sted. Nu får han endelig chancen,« siger Christian Byskov, der er assistenttræner for Aarhus Fremad.

Landsholdets hjemkomst til Kabul kommer i forlængelse af en succesfuld afvikling af en landsdækkende fodboldturnering i 2012 med otte udvalgte hold fra otte regioner af landet. Alle kampe blev afviklet på Afghanistan Football Federation Stadium i Kabul, hvor også mandagens landskamp skal spilles.

Henrettelser på stadion

Tidligere hed anlægget Kabul Ghazi Sports Stadium, og under Taliban-regimet blev fodboldbanen brugt til offentlig afstraffelse og henrettelser. Hele verden så med på en rystende hemmelig kameraoptagelse, da en afghansk kvinde i 1999 blev henrettet i straffesparksfeltet med nakkeskud. Siden er den blodplettede jord blevet fjernet og erstattet med kunstgræs og tribunerne renoveret for et millionbeløb.

»Det er et heftigt sted, han rejser til. Men efter planen kommer han hjem på torsdag, og vi håber, at han har alle lemmer, når han vender tilbage,« siger Christian Byskov.

Testkampen mod Pakistan skal bruges som sportslig opvarmning for Afghanistan, der fra den 1.-11. september deltager i South Asian Football Federation Cup i Nepal.

Hvis Khaled Paikar gør det godt i denne uge i Kabul, kan han komme i betragtning til turneringen i Nepal.

»Det vil være spændende for ham, men ikke godt for os, hvis han skal af sted to uger i september. Vi kan dårligt undvære ham i øjeblikket,« siger Christian Byskov.

Khaled Paikar har tidligere spillet i Tilst, Brabrand, Skovbakken og Vatanspor med begrænset succes, ligesom en prøvetræning hos den spanske klub Sevilla heller ikke førte til noget. Nu er han i gang med sit andet ophold i Aarhus Fremad, og han har fået en hovedrolle i sæsonens to første kampe.

»Vi er virkelig trætte af, at han ikke kan være med i weekenden imod Jammerbugt FC. Vi vælter os ikke i angribere,« siger Christian Byskov.

Alle slår sig på ham

Fysisk minder han om en bokser. Han er trimmet og hårdtpumpet og af samme årsag frygtet af forsvarsspillerne i 2. division.

»Alle slår sig på ham. Han er formentlig den stærkeste spiller i hele rækken. Han kan holde to mand. I spillet ude på banen har han nogle mangler, men med vores spillestil er han vigtig,« siger Christian Byskov.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Er du vandrertypen? Her er seks ruter, hvor du kan blive målløs over Danmark
Danmark har efterhånden et fornemt udbud af vandrestier, som enten kan klares på et par dage eller længere tid. Her er seks vandreoplevelser, udvalgt af en ekspert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her