Annonce
JP Aarhus 20 år
Sport

Du må ikke kalde Aarhus United favoritter

Aarhus United går ind til tre kampe mod nedrykningskandidater ovenpå Viborg-sejr. Men favoritter vil træneren ikke benævnes.

Onsdag møder Aarhus United Aalborg. Foto: Tobias Nicolai

Aarhus United var et hold i problemer, da det i første kamp af denne sæson mødte Herning-Ikast på udebane og tabte 32-21.

I anden kamp skiftede problemerne så banehalvdel, da det formåede at sende traditionsrige Viborg hjem med et nederlag, men der var alligevel den fællesnævner for de to kampe, at Aarhus United gik ind som underdog.

I onsdagens opgør mod Aalborg bliver det tid til at prøve en anden rolle. Som oprykker er Aalborg nemlig spået en svær sæson i ligaen, og United burde være et niveau over nordjyderne.

Aarhus Uniteds træner Heine Eriksen afviser dog at tale om, at en sejr er et krav.

»Jeg har også tidligere sagt, at når vi står med så nyt et projekt som United i den danske liga, så vil vi aldrig have nogle kampe, hvor vi siger, at vi er favoritter og skal have to point. Jeg ved godt, at Aalborg fik en snitter af Nykøbing Falster, men det er der mange, der gør, og vi taler om en vinder af første division, der har forstærket sig siden,« siger Heine Eriksen.

Mental vægtløftning

Favoritværdighed vil Heine Eriksen altså ikke snakke om. Ser man på sejren over Viborg, er der dog nogle ting herfra, som han håber at tage med nordpå og alligevel tage de to point.

I den kamp følte han nemlig, at Aarhus United vandt det mentale spil over Viborg, og at denne del af spillet fik mindst ligeså stor betydning som det egentlige spil på banen.

Det mentale overskud fra sejren, tror Heine Eriksen, kan blive den afgørende faktor i opgøret med oprykkerne.

»Hvis vi ikke er mentalt til stede i Aalborg onsdag aften, får vi ikke noget med deroppefra. Men hvis vi kan gå ind med det samme overskud, som vi gik ud af Viborg-kampen med, så tror jeg til gengæld, det er en kamp, som vi kan komme til at afvikle på den måde, vi gerne vil,« siger Heine Eriksen.

Det mentale arbejde er i det hele taget blevet et fokuspunkt for United-træneren i denne sæson, og noget han tror bliver en vigtig del af klubbens udvikling.

»Det handler meget om, at vi rent mentalt har de rigtige indgangsvinkler til de forskellige opgaver, vi står overfor. Fysisk og spillemæssigt synes jeg, at vi står stærkere end sidste sæson, så derfor handler det meget om at få lagt den mentale del på og tage vores små succeser videre til næste kamp,« siger Heine Eriksen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Ny DS3 Crossback debuterer som elbil
Den nye DS3 Crossback lanceres fra starten som elbil med en rækkevidde på 300 km. Avanceret udstyr og luksus skal udfordre de etablerede mærker. 
Se flere
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Ny DS3 Crossback debuterer som elbil
Den nye DS3 Crossback lanceres fra starten som elbil med en rækkevidde på 300 km. Avanceret udstyr og luksus skal udfordre de etablerede mærker. 
Se flere
Viden
Sygemeldte: Intensiv aktivering gør mere skade end gavn
Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her