Annonce
JP Aarhus 20 år
Sport

Barfodede Bears-spillere, Blues Brothers og andre vigtige bemærkninger fra DM-triumfen

Bakken Bears fuldender historisk god sæson med DM-titlen. Arbejdet på den svære 2’er allerede i gang.

Bakken Bears cementrede mandag aften, at det er landets bedste baskethold. Mesterskabstitlen kom i hus for 16. gang. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kun en halv time gik der, inden halgulvet atter lå tørt hen, efter DM-titlen mandag aften var blevet først sikret og siden fejret med litervis af øl- og champagnesprøjt. De er vant til det hos Bakken Bears.

Mesterskabet er klubbens 16., og understreger at Bears uomtvisteligt er Danmarks bedste baskethold.

»Det er fantastisk, og det er stadig ligeså sjovt. Jeg tror, det er mit 7. eller 8. mesterskab, og det er lige fedt hver gang,« lød det fra Morten Sahlertz, der inden kampen blev kåret til årets holdspiller.

Han lod ordene falde, mens han endnu stod på podiet midt i ølregnen iklædt guldbriller og medalje af samme beskaffenhed.

Sahlertz har hverken været sæsonen eller finaleseriens vigtigste spiller for Bears, men de minutter han har fået og udnyttet viser meget godt, hvorfor Bears kunne vinde mesterskabet og ikke mindst finaleserien 4-0 – truppen har ganske enkelt en højere kvalitet på både bane og bænk.

Det var også bredden, der afgjorde mandagens sidste kamp. For selvom Horsens’ Lawrence Alexander brændte helt igennem med 34 point, var én mand ikke nok til at fælde Bears, der havde hele fem spillere oppe på et tocifret antal point.

Fedora og treenigheden

Mesterskabet var den sidste juvel i kronen for at konklusionen kan fældes over 2017/2018 som Bakken Bears’ bedste nogensinde.

Bakken Bears – Horsens IC: 83-76

3. periode: 59-66

2. periode: 43-41

1. periode: 26-21

De foregående tre kampe i finaleserien:
Horsens – Bears: 68-79

Bears – Horsens: 100-77

Horsens – Bears: 57-71

Topscorere:

Bears: Jaye Crockett, 20

Horsens: Lawrence Alexander, 34

De andre to dele af historien blev skrevet med pokalsejren tidligere på året og den nylige semifinale i Fiba Europe Cup.

»Jeg synes virkelig, vi har overpræsteret i forhold til, hvad vi kunne have forventet. Vi har taget det hele. Inderst inde tror jeg stadig, det gjorde ondt i os alle sammen, at vi ikke kom i finalen i Europa, men det var nok bare, fordi finalen var så tæt på,« sagde Morten Sahlertz om den eneste fortrydelse, der er at finde.

Bears’ træner, Steffen Wich, fejrede sejren ved at iklæde sig Blues Brothers’ forklædning, og igennem den påklistrede skægvækst var det ydmygheden, der voksede hurtigst frem, selvom han står noteret som frontfigur for den historiske præstation.

»Det føles meget privilegeret. Jeg synes kun, jeg er en parentes i det her spil. Det er treenigheden af holdet, organisationen og Claus Hommelhof, der styrer det her. Jeg får bare lov til at se på det fra første række og er dybt taknemmelig« sagde Steffen Wich.

Forglemmigej

Horsens var tæt at være ganske uhøflige gæster, da det i tredje periode rendte et lidt for tilfredst Bears-hold over ende. En Horsens-sejr havde nok blot udskudt mesterskabet, men det stod næsten i manuskriptet, at det var netop denne mandag, at sæsonen skulle afsluttes på hjemmebane.

Det var trods alt samme dag, det blev offentliggjort, at DeVaughn Akoon-Purcell var kåret som Fiba Europe Cups bedste guard, at Bears’ reelle andethold Ebaa fra næste sæson rykker med op i ligaen, og at der er skaffet endnu en hovedsponsor med et sekscifret indskud til klubben.

Nu får vi denne her berømte cigar, men så går der kun et kvarter før Piloz og jeg sidder og snakker om næste sæson
Steffen Wich, træner

I sidste ende blev tingene helt som i manuskriptet, da Bears hev en drøm af en fjerde periode frem, og i konfettiens skær var alt for en kort stund, helt som det skulle være, mens spillerne signerede deres egne sko og gav dem væk til hallens autografjagende børn.

At tro på at det guldrandede glansbillede kan bevares i meget længere tid, end det tager for spillerne at købe sig et par nye Jordans for guld-bonussen, ville dog være naivt. For Bakken Bears vil med knusende sikkerhed se anderledes ud fra næste sæson, hvilket sportsdirktør Michael Piloz og den rutinerede træner Steffen Wich så udemærket er klar over.

»Nu får vi denne her berømte cigar, men så går der kun et kvarter før Piloz og jeg sidder og snakker om næste sæson. Vi skal nok få et stærkt hold, men selvfølgelig kommer det til at se anderledes ud. Sådan er det altid,« lød det fra træneren.

En af de spillere, der måske er væk om et øjeblik, er DeVaughn Akoon-Purcell, sidste års bedste spiller i ligaen og dette års næstbedste. At Bears overhovedet har kunnet holde på ham i to sæsoner er imponerende med hans præstationer og ambitioner in mente. Amerikaneren talte så småt om fremtiden i samme moment medaljen hang om hans hals.

»Det her føles godt. Jeg elsker at være her i Danmark. Jeg ved ikke, hvad der venter som det næste for mig, men jeg vil gerne have, at alle husker mig som en vinder,« lød det fra Akoon-Purcell, der kom spekulationerne en lille smule nærmere:

»Min drøm er at spille NBA. Hvis det ikke lykkedes, kommer jeg til at være i Europa, jeg er bare ikke sikker på hvor.«

Tilbage står Morten Sahlertz på podiet, med det der for afklaringens skyld kan nævnes er hans 7. mesterskab. Han er ikke den fremmeste kandidat til et klubskifte og tillader sig derfor gerne at drømme om næste sæson med Bears.

»Vi må se, om vi får nogle nye gode spillere ind, der kan præstere næste år. Umiddelbart tænker jeg, at målsætningen må være at spille med i Europa igen – men nu må vi se.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sundhedsministerens psykiatriplan får kun én enkelt stjerne

Mikkel Rasmussen, Camilla Fabricius
Regeringen må åbne en dialog om, hvilke funktioner den mener, at psykiatrien måske skal undvære, og om hvilke samfundsøkonomiske og menneskelige omkostninger disse prioriteringer vil have.

Debat: Man behandler da en ældre dame ordentligt, gør man ikke?

Michael Dohn Sørensen
De uheldige episoder var en kærkommen lejlighed. Der var jo igangsat en redningsplan, men den efterlader nu indtrykket af blot at være spil for galleriet.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Viden
Professor advarer: "Big Data" kan føre til forkerte behandlinger
Mere sundhedsdata har et kæmpe potentiale for behandlinger. Men udviklingen kan paradoksalt nok øge mængden af fejldiagnosticeringer, advarer statistiker. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her