Sport

Topscorer drømmer om landsholdet: »Man vil gerne være den mand inde i tv’et, som løber rundt i en rød-hvid trøje«

Anders Kragh Martinusen er i gang med sit store gennembrud i denne sæson, og den unge bagspiller lægger ikke skjul på, at han har ambitioner om på sigt at prøve sig af på en endnu større scene.

Århus Håndbold og Anders Kragh Martinusen tager lørdag hjemme mod Team Tvis Holstebro, og topscoreren kan godt huske, hvordan den samme kamp endte for et år siden: Århus tabte med 17 mål. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Århus Håndbold har fået en fornem start på denne sæson, hvor holdet i de første ni kampe har fået over halvdelen af de point, som det formåede at få i alt på 26 kampe i sidste sæson.

Blå bog

Anders Martinusen

  • 24 år.
  • Venstre back.
  • Kommer fra Odder.
  • Skiftede i 2016 til Århus Håndbold fra Odder.
  • Scorede i sin første sæson 96 mål i 888ligaen.
  • Har scoret 53 mål i ni kampe i denne sæson.
  • Læser til pædagog ved siden af håndbolden.
  • Har været udtaget til B-landsholdet.

En af de store årsager til den forvandling er den 24-årige Anders Kragh Martinusen, som er i gang med sit store gennembrud, hvor han er topscorer i 888ligaen med 53 mål.

Højrebacken har da også ifølge cheftræner Erik Veje Rasmussen fået udviklet sin skudteknik op til denne sæson, samtidig med at Anders Kragh Martinusen også har vist sig at være ganske gennembrudsstærk.

Derfor var sæsonen heller ikke mange kampe gammel, før Århus Håndbold fik topscoreren til at skrive under på en kontrakt, der holder ham i Aarhus frem til 2020.

Hovedpersonen selv lægger heller ikke skjul på, at han nyder tilværelsen som håndboldspiller i øjeblikket, hvor han sammen med resten af holdet altså er inde i en succesfuld periode, som placerer aarhusianerne på en fjerdeplads i ligaen.

»Stemningen er rigtig fin i truppen. Det er klart, at vi har haft nogle gode kampe, hvor vi har fået nogle gode point. Vi havde lidt nedtur med nederlag til Mors-Thy og GOG, men stemningen er rigtig god, og vi møder alle sammen glade ind til træning og er klar til at give den en skalle. Folk er meget motiverede og dedikerede. Træningsintensiteten er også rigtig god. Så alt op til kampene er, som det skal være,« siger Anders Kragh Martinusen.

Et godt flow

Anders Kragh Martinusen er dog ikke den eneste, som har forlænget sin kontrakt med Århus Håndbold i denne sæson. Det har også den 24-årige venstre back Torben Petersen, som tegner sig for 48 mål i sæsonen indtil videre.

De to backspillere er blevet sat fornemt i scene af især playmaker Tobias Møller, som Anders Kragh Martinusen tilskriver en stor del af æren for, at han er topscorer i ligaen.

»Tobias Møller har lavet rigtig gode opspil på playmakerpladsen. Han har fundet spillene, som har skabt de situationer, især Torben og jeg er kommet i. Vi har fanget hinanden ret hurtigt og har fået et godt flow sammen. Heldigvis har vi en kæmpe bredde på holdet, og når vi ikke rammer niveau, er de næste klar til at gå ind og levere på samme høje niveau. Det er en stor styrke for os,« siger Anders Kragh Martinusen.

En stærk trænerstab

Når man som 24-årig håndboldspiller allerede leverer på et højt niveau, har man som regel også ambitioner om mere. Anders Kragh Martinusen er ingen undtagelse.

Der er også flere markante spillere, som har forlænget til samme år som mig, og det betyder jo, at kontinuiteten er der. Vi kommer kun til at lære hinanden endnu bedre at kende.
Anders Kragh Martinusen, Århus Håndbold

»Det er en drøm at komme til en udenlandsk klub for at prøve sig af og se, om jeg også kan være med der. Så er det klart, at der også er en nationalfølelse, der banker. Jeg har været inde at snuse til udviklingslandsholdet, og det var en enormt fed og lærerig oplevelse. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve igen og på længere sigt komme videre op på A-landsholdet. Det er nok enhver drengs drøm. Man vil gerne være den mand inde i tv’et, som løber rundt i den rød-hvide trøje. Nu er det noget tættere på, end det var, da jeg var mindre,« siger Anders Kragh Martinusen.

Århus-topscoreren har dog ikke travlt med at komme videre fra Aarhus, hvorfor han ser frem til at være i klubben de næste toethalvt år.

Anders Kragh Martinusen er også godt klar over, at han er nødt til at fortsætte sin udvikling og blive ved med at levere på et højt niveau, hvis hans drømme på sigt skal gå i opfyldelse. Til at gøre det er Århus Håndbold ifølge ham selv det perfekte sted.

»Jeg vil enormt gerne udvikle mig maksimalt i Århus Håndbold under Erik Veje og Simon Sørensen. Vi har en rigtig god træningsstab, så forudsætningerne for at udvikle mig er til stede, og dem vil jeg udnytte. Jeg håber, at vi kan komme langt i de sæsoner, vi er med i. Der er også flere markante spillere, som har forlænget til samme år som mig, og det betyder jo, at kontinuiteten er der. Vi kommer kun til at lære hinanden endnu bedre at kende, og derfor bør vi også kun blive bedre og bedre sammen,« siger Anders Kragh Martinusen.

Næste opgave for den unge topscorer og Århus Håndbold er lørdag, når TTH Holstebro kommer på besøg i Ceres Arena.

Svær kamp i vente

Gæsterne ligger inden opgøret to point efter Århus Håndbold, og Anders Kragh Martinusen forventer en svær kamp mod TTH Holstebro.

»Det bliver en kamp, hvor der kommer masser af fysik. De har mange store skytter, men de har også Jac Karlsson og Martin Hansen, som kan gå ind at lave det hurtige spil og finde stregspilleren. De har mange facetter, så vi skal kunne lukke det ned,« siger Anders Kragh Martinusen.

Samtidig har Anders Kragh Martinusen ikke glemt, at han og holdkammeraterne tabte 40-23 til TTH Holstebro på hjemmebanen i forrige sæson. Derfor er der ekstra meget på spil lørdag eftermiddag.

»Vi havde ikke verdens bedste kamp mod dem for et år siden på hjemmebane, hvor vi tabte med 17 mål. Det er klart, vi har noget, vi gerne vil vise vores hjemmepublikum lige præcis mod det her hold,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her