Sport

Aarhusiansk badminton-talent bragede ind på den internationale scene med stor triumf i Tyskland

Den 20-årige Rasmus Gemke vandt sin første Grand Prix Gold-turnering i weekenden, hvor han overraskede stort med stabil badminton på meget højt niveau.

Rasmus Gemke jubler over sejren i Bitburger Open – det største resultat i hans endnu relativt korte badmintonkarriere. Foto: Badminton Photo

Det var svært at se, at det var første gang, han stod i en stor finale, da den aarhusianske badmintonspiller Rasmus Gemke søndag stod over for Hsu Jen-Hao fra Taiwan i herresinglefinalen ved Bitburger Grand Prix Gold i Tyskland.

I overlegen stil sejrede den 20-årige dansker i to sæt med cifrene 21-18 og 21-10 og tog dermed karrierens absolut største sejr.

Det sender jo et signal til badminton-danmark og til landstræner Kenneth Jonassen om, at jeg har fat i noget, og jeg kan stå distancen i de her store kampe.
Rasmus Gemke

Hovedpersonen selv har dagen derpå svært ved at forstå, hvad der netop er sket i weekenden, og at han netop har slået fast, at han er et navn, man skal holde øje med i international badminton.

»Det har været helt fantastisk, men jeg er nok stadig en lille smule i chok over det. Hvis jeg skal være helt ærlig, så troede jeg ikke, at jeg kunne vinde hele turneringen. Jeg går selvfølgelig ind til hver kamp med ambitionen om at vinde den, men realistisk set er det svært at gå hele vejen på forhånd,« siger Rasmus Gemke.

Troen på et stort resultat blev dog større og større, som Rasmus Gemke blev ved med at spille sig videre i den videre turnering.

Efter sejre i 1/64- og 1/32-finalerne begyndte den unge badmintonspiller at se sine egne muligheder i turneringen blive bedre, blandt andet fordi nogle af favoritterne til turneringen, som f.eks. verdens nummer 20, Rajiv Ouseph, overraskende røg ud.

»Jeg kunne pludselig se, at der ikke var så langt, før det blev rigtig sjovt. Samtidig blev mit spil bedre og bedre, som turneringen skred frem, og nogle af de stærke spillere var røget ud. Det åbnede ligesom programmet lidt op. Så var det da klart, at det begyndte at krible lidt i kroppen,« siger Rasmus Gemke.

Nervøs inden første finale

På trods af at det kriblede i kroppen, og Rasmus Gemke fornemmede, at vejen til det største resultat i hans korte karriere kom tættere på, formåede aarhusianeren alligevel at bevare roen i sit spil.

Selv da han tabte andet sæt mod brasilianske Ygor Coelho i kvartfinalen, kom Rasmus Gemke hurtigt tilbage og vandt tredje sæt sikkert med cifrene 21-12.

Blå bog

Rasmus Gemke

  • Rasmus Gemke er 20 år, født  og opvokset i Aarhus.
  • Her har han spillet for både Aarhus Badmintonklub og Højbjerg Badminton.
  • I dag er han flyttet til Vanløse på Sjælland, fordi han er en  del af Team Danmarks daglige træning i Brøndby.
  • Spiller for Skovshoved  Badminton.
  • Sejren ved Bitburger Grand Prix Gold er hans første internationale titel.
  • Kvalificerede sig i oktober 2017 til sin første Superseries-turnering ved French Open, hvor han dog røg ud i første runde.

Mod Malaysiske Zii Jia Lee i semifinalen var der heller ingen nervøse udsving at spore hos den 20-årige badmintonspiller, som sikkert vandt kampen i to sæt 21-11 og 21-12.

»Jeg var nervøs inden finalen, det er klart. Det er en stor scene, som jeg ikke har prøvet at stå på før. Det var min første Grand Prix Gold-finale, men jeg følte egentlig, at da jeg stod på banen, og dommeren sagde ’0-0, spil’, var jeg i gang med en mission, og så var der fuld fokus,« siger Rasmus Gemke.

Efter en sejr i første sæt på 21-18 begyndte det dog at gå op for Rasmus Gemke, hvad han var i færd med.

»Første sæt var meget intenst, hvor der nærmest ikke var fokus på nervøsiteten og de tanker, man får i sådan nogle store kampe. Der var det mere en plan for den kommende duel, jeg havde i hovedet. Men da jeg vandt første sæt, og jeg i andet sæt godt kunne mærke, at nu kom sejren pludselig tæt på, kom der en masse tanker om, at den her sejr godt kunne gå hjem,« siger Rasmus Gemke.

Sender signal

Sejren giver først og fremmest en masse selvtillid og tro på egne evner, fortæller badmintontalentet.

Men Rasmus Gemke, der er flyttet fra Aarhus til Vanløse på Sjælland, fordi han er en del af Team Danmarks træning i Brøndby, mener også, at sejren ved Bitburger Grand Prix Gold sender et signal til omverdenen.

»Det sender jo et signal til badmintondanmark og til landstræner Kenneth Jonassen om, at jeg har fat i noget, og jeg kan stå distancen i de her store kampe. Det er i hvert fald et godt resultat i så ung en alder. Så mange europæere er der trods alt ikke, som har vundet en Grand Prix Gold-turnering i herresingle,« siger Rasmus Gemke.

Men han er samtidig også klar over, at der venter ham en masse hårdt arbejde og en masse kamperfaring, før han for alvor kan kravle længere op på verdensranglisten, hvor han lige nu ligger nummer 60.

»Jeg vil gerne ud på den store scene og spille superseries-turneringer og se, om jeg kan måle mig med dem. Men jeg vil først og fremmest gerne være en god badmintonspiller, og så er man nødt til at have meget disciplin og være stabil. Jeg har haft problemer med at lukke kampe, som jeg har haft godt styr på, mod gode modstandere. Så der er en masse arbejde foran mig,« siger Rasmus Gemke.

Rasmus Gemke spiller den 22. november Scottish Open, som er en Grand Prix-turnering. Derefter står den på pause og træning frem mod sæsonen 2018, fortæller han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her