Skanderborg

Politikerne sætter punktum med vigtig læring fra Ry

Øget fokus på mobning og forældresamarbejde på skolerne.

Øget fokus på forebyggelsen, samarbejde med forældre samt en revideret trivselspolitik med en indbygget antimobningsstrategi.

Disse tre punkter er det foreløbige ”udbytte” af den opgave, byrådet gav Undervisnings- og børneudvalget efter den såkaldte Ry-sag, hvor fire 15-16-årige drenge satte ild til en jævnaldrende skolekammerater med en benzinbombe.

Byrådet bad udvalget udføre politikkontrol og politikformulering på undervisningsområdet - eller med andre ord: Se systemet efter i sømmene, så lignede episoder kan forhindres.

Undervisnings- og børneudvalget har peget på de tre nævnte punkte.

»Hvis man kigger på mobning, så har det været lovpligtigt for skolerne at have en antimobningsstrategi, men vi kan se, at området har været udsat for ”spredt fægtning”, hvor der har været stor forskel fra skole til skole. Nu bliver alle skoler bedt om at udføre et dybdegående stykke arbejde på dette område,« fortæller Frands Fischer (S), formand for Undervisnings- og børneudvalget.

Kan man sige, at Ry-sagen har åbnet jeres politiske øjne, så vi får et bedre skoleliv?

»Der skal slet ikke være tvivl om, at vi alle helst havde undgået sagen om overfaldet. Vi har måske tidligere har haft en lidt for overordnet tilgang til en række problemstillinger, hvor overfaldet har gjort, at vi er blevet opmærksomme på, at vi skal et lag længere ned,« siger Frands Fischer og fortsætter:

»Mange af de problemstillinger, der nu er blevet afdækket, er noget, vi allerede var i gang med at kigge på, og vi har bestemt fået bekræftet nogle af de mistanker, vi havde om, at der var ting, vi kunne og skulle arbejde mere med.«

Frands Fischer vurderer, at man i Skanderborg sandsynligvis aldrig igen vil stå med en sag som Ry-sagen.

»Alligevel er det vigtigt, at vi lærer og kommer styrket ud af krisen.« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her