Skanderborg

Sølundfestivalen slipper for mere bøvl

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har oplyst, at regeringen dropper omstridt forslag om at fjerne almennyttige foreningers momskompensation.

Det er en meget lettet Lasse Mortensen, formand for Sølund Musik-Festival, der forleden kunne tage en dyb indånding og se fremad.

Beskeden om, at den ordning, som giver velgørende foreninger mulighed for at søge om momskompensation, nu får lov til at bestå, har han ventet på med længsel.

Bortfaldt ordningen, ville det koste festivalen op til 350.000 kr. årligt, og det ville få katastrofale konsekvenser.

»Et ekstra smæk i hovedet på os. Det var min første tanke. Det kom lige i kølvandet på en meget lang periode, hvor vi sammen med lokalbefolkningen, frivillige og lokale medier har kæmpet for ledsagelse til udviklingshæmmede på kommunale bosteder. Nu var det endelig på plads. Nu skulle vi endelig til at udvikle festivalen og så: SMÆK!«

Lasse Mortensens første reaktion var at skrive til Folketingets Finansudvalg og til en række af de politikere, der har været med til at kæmpe sammen med Sølund om udviklingshæmmereds ret til kendt ledsagelse.

»Jeg kunne ikke forestille mig, at sådan et forslag kunne skabe flertal,« forklarer han.

»Så jeg har ventet på meldingen fra skatteministeren. Og nu er det svært at få armene ned i vandret stilling igen,« griner han og tilføjer:

»Jeg er glad og dybt taknemmelig for støtten fra bestyrelsen og vores 2200 frivillige. Det er deres kæmpeindsats, som hvert år skaber en fantastisk festival. De er helt enestående.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rituel drengeomskæring er en ligestillingskamp

Jasmine Søgaard, gymnasielærer og socialdemokrat, Malling
Som samfund har vi pligt til at beskytte børnenes ret til at bestemmelse over egen krop

Debat: Er mere magtanvendelse virkelig svaret?

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV
Der er en nærliggende risiko for, at nye magtanvendelsesbeføjelser fører til besparelser i botilbud for voksne med udviklingshæmning. En sådan spiral kan resultere i ønsker om endnu flere beføjelser.

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her