*

Skanderborg

Giftige alger i Skanderborg Sø

Selvom en grøn algesuppe præger Skanderborg Sø, er det nye Søbad ikke i fare.

Badesæsonen er slut for langt de fleste. Så der da heller ikke udstedt badeforbud i Skanderborg Sø, selvom den er vært for giftige alger. Arkivfoto: Helle Arensbak

Siden august har der været giftige blågrønalger i Skanderborg Sø, men kommunens miljøvagt har valgt ikke at udstede et badeforbud.

I stedet er der sat advarselsskilte op på steder, hvor folk normalt bader og færdes med hunde. Der advares mod at gå i vandet, hvis algesuppen er for tæt, og undgå steder, hvor alger og skum er blæst sammen.

»Vi har ikke udstedt et badeforbud, da vi ikke mener, at det er nødvendigt. Men vi holder øje med situationen, også selv om vi nu er uden for badesæsonen, der sluttede den 1. september,« siger biolog Hanne Medum Lærke.

Hun kontrollerede sidst vandet i sidste uge.

»Der kan være en sundhedsfare ved høje koncentrationer, og hvor der er en bræmme af skum. Et standardråd er, at man skal kunne se sine fødder, hvis man står i vand til knæene. Koncentrationen af alger i år er ikke exceptionelt, det særlige er, at det er vedholdende så langt ind i september,« siger hun.

»Flere steder ser det fint ud i dag, afhængigt af vindforholdene,« siger hun.

En beboer på Oddervej har også set algesuppen. Han mener, at det bør afholde kommunen fra at investere millioner i det nye Søbad i Byparken. Men en miljørapport siger altså god for vandkvaliteten ved Byparken.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lad os lige smutte til London eller Paris

Jonathan Ries, bestyrelsesmedlem Vedvarende Energi Klosterport 4F, Aarhus C
Vores forbrug har taget overhånd, når danskere flyver til udlandet på en smuttur for at holde julefrokost. Hvad med miljøet?

Debat: Hvorfor blev Camilla Fabricius ikke rådmand?

Randi Bruhn Mannion, Hvidmosevej 8, Ebeltoft
Endelig kom der et svar fra formanden fra Socialdemokratiet i Aarhus på spørgsmålet om, hvorfor Camilla Fabricius ikke blev rådmand i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her