Annonce
JP Aarhus 20 år
Skanderborg

Nyt undervisningsmateriale om berømt skanderborgenser

Nu kan skolebørn dykke ned i nyt undervisningsmateriale om Ole Lund Kirkegaard og alle hans kendte figurer.

Forfatteren Ole Lund Kirkegaard. Arkivfoto

De fleste kender nok navne som Orla Frøsnapper, Lile Virgil, Hodja fra Pjort og Gummi-Tarzan. Og selvom de berømte figurer fra børnefortællingerne ikke "kom fra" i Skanderborg, så gjorde deres skaber, Ole Lund Kirkegaard.

Nu har en række danskstuderende fra Via University College i Silkeborg sammen med Skanderborg Kommune lavet et nyt undermateriale om den berømte forfatter, der døde i 1979. Det nye undervisningsmateriale er blevet støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Som et led i samarbejdet mellem Skanderborg Museum og Via University College i Silkeborg blev en gruppe danskstuderende inviteret til at lave et undervisningsmateriale om Ole Lund Kirkegaard. De studerende var på en byvandring og kastede sig så i grupper over de af Ole Lund Kirkegaards fortællinger, der er flest spor af i Skanderborg. Det oplyser Skanderborg Museum.

Der er kommet seks forskellige undervisningsmaterialer ud af samarbejdet, og Museum Skanderborg udgiver nu disse materialer på museets hjemmeside, hvor alle skoler frit kan hente dem digitalt og bruge dem i deres undervisning.

Museum Skanderborg tilbyder også gennem Skoletjenesten Skanderborg en byvandring for folkeskoleklasser, hvor man kan gå i Ole Lund Kirkegaards fodspor.

Byen er nemlig fyldt med steder med historier om Ole Lund Kirkegaards barndom og kunstværker med motiver fra hans bøger. I flere af Ole Lund Kirkegaards bøger er der figurer og hændelser, der minder om hans barndom. Det gælder især historierne Dragen, Lille Virgil, Orla Frøsnapper, De Hæslige Slynglers Klub og Albert.

Byvandringerne er benyttet af skoleklasser fra både Skanderborg og resten af Østjylland. De er gratis for folkeskoler fra Skanderborg Kommune og koster 550 kr. for skoleklasser fra andre kommuner.

JP Aarhus
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Forslag til et højhus på Hængslet igen

Søren Møller
Hvorfor lytter ingen til det gennemarbejdede forslag til en smuk måde at bebygge Hængslet, som Fællesrådet for Aarhus Ø har lavet?

Debat: Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta

Camilla Fabricius
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab.

Debat: Kvalitet i folkeskolen handler ikke om sted

Jan Petersen (S), Mads Nikolajsen (SF)
Der er flere svar på, hvorfor overbygningsklasser skal samles.
Aarhus' historie

Tidligere politichef: Den sag glemmer jeg aldrig

Tidligere chefkriminalinspektør Allan Lund stod i 2003 i spidsen for efterforskningen af den dengang meget omtalte voldtægtssag fra Botanisk Have i Aarhus. Han tænker stadig på den uopklarede sag, selv om han nu er gået på pension.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her