Annonce
JP Aarhus 20 år
Skanderborg

Store udvidelser af hovedscene skal fremtidssikre Smukfest

Flere gæster og større navne på plakaten kan blive resultatet, hvis festival får lov at udvide pladsen.

LADEFOGED JOACHIM

45 meter.

Så langt skal hovedscenen på Danmarks næststørste festival flyttes bagud for at give plads til mere musikgrej og en større publikumsskare.

I hvert fald hvis det står til Smukfest selv, der mener, at det sikrer, at den kan bevare sin position på markedet med flere end 100 danske musikfestivaler.

- For fortsat at tiltrække de store kunstnere skal vi kunne modernisere vores scener. For at have en økonomi, der også er fornuftig fremadrettet, vil vi gerne udvide pladsen, så der er plads til flere, siger Poul Martin Bonde, der er formand for Skanderborg Festival Klub, som arrangerer Smukfest.

De seneste år har festivalen oplevet, at artisterne dukker op med mere og mere grej til deres shows, og efterhånden er pladsen bag scenen blevet for trang.

- Hvis de har syv lastbiler med grej, men vi kun har plads til tre, kan vi risikere at blive valgt fra.

- At udvide vil hjælpe os rigtig meget i forhold til at fremtidssikre festivalen og fastholde vores position på festivalmarkedet, siger Poul Martin Bonde.

Der er i øjeblikket plads til cirka 35.000 tilskuere ved Bøgescenerne, der er den største af Smukfests seks scener. Hvor mange flere, der bliver plads til, hvis pladsen udvides, kan formanden ikke sige.

Men pladsen bliver større.

Festivalen ejer ikke bøgeskoven, hvor Smukfest hvert år afholdes anden uge i august. Derfor har et midlertidigt politisk udvalg nedsat af byrådet fremsat et forslag, som kommunen i den kommende tid skal tage stilling til.

Ifølge borgmester i Skanderborg Kommune Jørgen Gaarde (S) er det ikke til at sige, hvor lang tid det vil tage at behandle sagen.

- Bøgeskoven er et kompliceret sted, og der er mange parter inde over processen. Det er et vanskeligt stykke arbejde.

- Jeg ved, at festivalen gerne vil have det klar, når den har 40-års jubilæum i 2019. Om det nås rettidigt, ved jeg ikke, fordi vi bliver nødt til at behandle den ordentligt ligesom med andre sager, siger han.

Hvis Smukfest får alle sine ønsker opfyldt, etableres der flere stier gennem skoven, Bøgescenerne skilles ad og flyttes 45 meter bagud, hvor den bygges op igen større og med flere kreative muligheder for artisterne.

Der er maksimalt plads til 55.000 gæster på Smukfest. Med udvidelsen bliver der plads til op mod 7500 flere.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Frivillighed og engagement

Hans Skou
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Tip: Slip af med sommerkiloene uden straf
Hvad skal der til, for at det søde liv fra sommerferien ikke sætter sig som permanente ekstra kilo på sidebenene? Det giver to ernærings- og træningseksperter deres råd til her. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her