Annonce
JP Aarhus 20 år
Skanderborg

20 nye busser skal sikre god transport til Smukfest

Festivalen har torsdag eftermiddag indgået en aftale med busfirmaet Herning Turist, der sender 20 busser.

20 nye busser indsættes ved Smukfest i Skanderborg for at afhjælpe de store trafikale problemer, der har plaget festivalen onsdag og torsdag.

- Smukfest har netop indgået en aftale med Herning Turist – et af landets største firmaer inden for busdrift. Selskabet har sendt 20 toptjekkede busser til Skanderborg, hvor de med virkning fra torsdag eftermiddag løbende sættes ind i festivalens køreplan, oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at en del af de shuttlebusser, som fragter folk til og fra festivalen, blev taget ud af drift efter sikkerhedsproblemer med blandt andet skævbremsning, defekte nødudgange og manglende bremselys.

Onsdag dumpede 12 ud af 18 busser de tjek, som Sydøstjyllands Politi foretog, mens det torsdag var 6 ud af 10 busser, som skal en tur til mekaniker, før de må genoptage driften.

En bus fik klippet nummerpladerne som følge af sikkerhedsproblemerne.

I takt med at busser løbende blev fjernet fra vejen efter fund af fejl og mangler, opstod der køer, og onsdag ventede nogle gæster i timevis på at komme til enten campingområder eller festivalplads.

De nye busser fra Herning supplerer den nuværende busbestand, hvilket skal få trafikken til at glide mellem parkeringspladser, campingpladser og festivalpladsen.

Buskaos forsætter på anden dag for Smukfest

- Vi har et fast antal busser, der kører mellem festivalens områder, og det er ikke sådan, at vi bare kan sætte flere ind. Men med busserne fra Herning kan vi overholde vores køreplaner og samtidig være sikre på, at vi har busser i baghånden, uanset hvad der sker, siger talsmand for festivalen, Poul Martin Bonde i pressemeddelelsen.

- Nu skulle det hele gerne køre normalt resten af festivalen, så vi igen kan koncentrere os fuldt ud om at lave den bedst tænkelige Smukfest, siger han.

Festivalen, der har plads til maksimalt 55.000 gæster, finder sted fra onsdag 8. august til søndag 12. august i bøgeskoven ved Skanderborg.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Buskaos forsætter på anden dag for Smukfest
Igen torsdag mødte Sydøstjyllands Politi frem på Smukfest for at tjekke de mange shuttlebusser. Det betød, at en bus fik klippet pladerne og yderligere seks kasseret. Busselskabet står uforstående over for politiets vurderinger af bussernes tilstand.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Stands dræberen

Hvis nogle virkelig måtte mene, at sund kost skal holdes op imod cigaretpriserne, er svaret: Sænk momsen på fødevarer.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Luftkastellerne på Himmelbjerget

Anders Rosenstand Laugesen (V)
Helhedsplanen for Himmelbjerget er et ærgerligt fejlskud.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her