Annonce
JP Aarhus 20 år
Skanderborg

Kom i form på Smukfest

Festivalyoga eller vægttræning midt i Bøgeskoven. På årets Smukfest kan du holde formen ved lige, mens du lytter til musik.

Årets Smukfest er i fuld gang, og flere finurlige tiltag har fundet vej til bøgeskoven i år. Kombisport har sørget for, at du kan holde formen ved lige med en lang række sportsaktiviteter midt på festivalpladsen i Sheerwood-området.
Torsdag formiddag er både skovfit og yoga i gang på pladsen, og både mænd og kvinder er mødt op for at svede under træerne. Længere nede på pladsen kan du klatre i træer, og er du mere til vandsport, ja så er der mulighed for paddleboarding i samarbejde med Limfjorden Surf School på søerne omkring Smukfest.

Camilla Bitsch er en af deltagerne på skovfit, hvor en instruktør guider festivalgæsterne med hård hånd. Her bruges vægtbolde og egen kropsvægt, og hun er kommet for at holde formen ved lige under Smukfest.

»I takt med alderen synes jeg faktisk ikke, man kan holde til at drikke hele ugen. Så de dage, jeg tager til træning, har jeg bare valgt ikke at drikke så meget dagen forinden,« siger hun.

Vil forene festival og sport

Konceptudvikler af Kombisport Marc Skjerning er imponeret over festivalfolkets deltagelse. Helt tæt på Kombisport-teltet har en gruppe yogadeltagere taget plads, og mens de strækker armene og hilser på solen, falder en ro over Bøgeskoven. For selv om musikken så småt er begyndt på scenen i baggrunden, har sporten ifølge Marc sin berettigelse på Smukfest.

»De seneste syv år har vi arrangeret sportsevents på Kærligheden med stor succes. Nu har vores koncept vokset sig større, og i år er første gang, vi er med helt inde på festivalpladsen,« siger han.
Han fortæller samtidig, at deres målgruppe formentlig ikke er dem, der drikker en hel uge på festivalen.

»Vi kigger i andre publikumssegmenter, og det er simpelthen et nyt eksperiment, vi prøver af.«

Yoga under træerne skal være med til at restituere festivalgæsterne til en ny dag. Foto: Katharina Andersen


Talsmand for Smukfest Poul Martin Bonde fortæller at festivalen forsøger at skabe så meget spredning på programmet som muligt.

»Vi har 180 musikalske programpunkter og endnu flere andre arrangementer, så vi forsøger at få gæsterne til at sprede sig lidt på de forskellige områder. Vi vil gerne have en glad energi til at sprede sig.«

Smukfest har også instrueret deres frivillige i at smile og være glade for at skabe god energi.


På Sheerwood-området er der masser af energi, og vil du se mere end blot festivalpladsen, kan du tage med på Columbusløbet gennem Skanderborg by, hvor festivalgæster kan opleve sjove og skøre tiltag undervejs.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Erdogan vil have mordere stillet for retten i Istanbul

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan fremlagde ikke konkrete beviser for mordet på journalisten Jamal Khashoggi for tre uger siden, men kræver morderne stillet for retten i Tyrkiet. Mordet spiller ind i et magtspil om udviklingen i Mellemøsten.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her