Annonce
JP Aarhus 20 år
Skanderborg

Der er noget i luften – og det er ikke dieselos

Smukfest udfaser diesel og bruger i stedet naturgas af hensyn til miljøet.

Generatorerne er placeret rundt omkring i backstage-områderne, hvor publikum ikke har adgang. Foto: Morten Lau-Nielsen

For at begrænse både lugt af diesel og partikeludledning fra de mange maskiner og generatorer, der leverer strøm til bands, boder og barer, udfaser Skanderborg Festivalforening, der står bag Smukfest, traditionel diesel.

»Vi ligger i en skov og er afhængige af, at vi kan drive noget strøm ud til vores scener og barer. De steder, hvor vi ikke kan trække strøm, bruger vi generatorer. Der er vi gået over til flydende naturgas,« forklarer festivalens kommercielle chef, Kasper Bjergbæk.


Det giver bedre miljø både på det overordnede plan og på mikroplan inde i skoven.
Kasper Bjergbæk, kommerciel chef, Smukfest


Naturgassen GTL brænder sammenlignet med oliebaseret diesel renere, og afhængig af motortype kan overgangen til gas reducere partikeludledning og NOx markant.


Bedre skovmiljø


»Det giver bedre miljø både på det overordnede plan og på mikroplan inde i skoven. Det forurener og lugter ikke så meget som diesel, så det har også en direkte fordel i forhold til publikum inde i skoven,« siger Kasper Bjergbæk.

Festivalklubben arbejder allerede med genbrug af materialer og affald og forsøger at reducere madspild. Overgangen til gas skal ifølge den kommercielle chef ses som et led i bestræbelserne på at skabe en grønnere festival.

»Ledelsen har en strategi om, at vi skal arbejde med bæredygtighed, og det ligger også i hele festivalens dna. Derfor har vi også lavet en aftale med Aura Energi om, at alt den el, vi får leveret, stammer fra vindmøller, så det er grøn strøm,« siger Kasper Bjergbæk.


Grøn underholdning


Skiftet til naturgas sker sammen med energivirksomheden DCC Energi, der sælger GTL i Danmark. Leverandøren oplever en stigende interesse for GTL – også uden for transportsektoren.

Smukfest hylder Utzon med ny scene

»Indsatsen for at begrænse luftforurening sker også inden for underholdningsverdenen. For os som energileverandør bekræfter det billedet af, at mange organisationer og virksomheder faktisk gerne vil gøre noget aktivt for at begrænse udledningen af skadelige partikler,« siger adm. direktør Christian Heise.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her