Annonce
JP Aarhus 20 år
Skanderborg

Et løft til låget

Der er stof til eftertanke på Snakkescenen, hvor der er skruet ned for musikken og op for det talte ord.

Snakkescenen blev indviet sidste år og havde bl. a. besøg af Tor Nørretranders. Foto: Casper Dalhoff

Hvordan skriver man musik? Hvorfor bliver man deprimeret af nyheder? Overvågningskapitalisme og hvordan redder vi verden?

Det er både små og store temaer, som bliver vendt på Udsigtens snakkescene de kommende dage, og ifølge Smukfest-talsmand Poul Martin Bonde bliver der masser af emner at fordybe sig i – også uden at det behøver at blive alt for alvorligt.

Det er et miks af mikro- og makroproblemer, nogle gode personlige portrætter, noget om mad, musik og gaming.
Poul Martin Bonde, talsmand

»Det er et miks af mikro- og makroproblemer, nogle gode personlige portrætter, noget om mad, musik og gaming. Men der er også decideret underholdning, f.eks. "Den grå side", hvor Søren Rasted læser op af de gamle breve fra Ugens Rapport, holdet fra Radio 24syv laver ”Er du sunshine”, og det er nogle meget farverige mænd, som underholder med deres liv,« fortæller han.

Programmet åbner onsdag eftermiddag og lukker lørdag aften – hver dag med en gennemgående vært.

Onsdag er det DR2-vært Nikolaj Sonne, torsdag er det Claus Pilgaard, som bl.a. har lokket Ghita Nørby på festival for første gang. Fredag sætter Martin Brygmann fokus på, hvordan man skriver musik. Lørdag er Ane Cortzen vært.

»Værterne har deres eget program, hvor de selv lavet noget, de ønsker at sætte fokus på, og så er de værter for andre gæster,« fortæller Poul Martin Bonde.

Ane Cortzen har f.eks. inviteret psykologiprofessor Svend Brinkmann og chefredaktør Anne Knudsen, der skal tale om hjerner og fællesskaber.

»Og derefter kommer vi helt ind ind i sindet med Dr. Hoff. Han er læge og psykiater og laver et one-man show om, hvad der foregår inde i hovedet på os selv,« fortæller Poul Martin Bonde.

Snakkescenen blev etableret i fjor som en del af Udsigten for at give publikum mulighed for at skrue ned for musikken og i stedet lytte til bl.a. drevne debattører, foredragsholdere og forskere.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: V: Drop ny etape af letbanen

Bünyamin Simsek (V)

Debat: Voksenhandicap i Aarhus Kommune skraber bunden

Gert Landergren Due
Opsigtsvækkende historie i JP Aarhus viser konsekvenserne af kommunens lave prioritering.
Aarhus' historie
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her