Annonce
JP Aarhus 20 år
Skanderborg

Vejdirektoratet undersøger ny udvidelse af E45

Som led i finansloven blev det besluttet at igangsætte en VVM-undersøgelse for udbygning af E45. Nu sker det.

Motorvej E45 sander til i biler og lastbiler - nye udvidelser undersøges: Gregers Tycho

Der går sjældent en dag, uden at vi hører om massiv kø eller uheld på E45. Motorvejen er én af Danmarks travleste, og med den forventede stigning i trafikken i fremtiden kan det næsten kun blive værre.

I øjeblikket arbejdes der på at udbygge strækningen mellem Skanderborg S til Aarhus S til seks spor. Det forventes færdigt i efteråret 2018. Men partierne bag finansloven 2018 besluttede også at afsætte midler til at undersøge en udvidelse af E45 mellem Vejle og Randers.

Udvidelse af E45

Strækningen fra Vejle til Randers N skal udvides.

VVM-undersøgelser strækningen opdeles i tre selvstændige undersøgelser:

- Vejle-Skanderborg S

- Aarhus N-Randers N

- Aarhus S-Aarhus N

Det arbejde iværksætter Vejdirektoratet nu med tre forskellige VVM-undersøgelser, der skal klarlægge evt. støjgener og påvirkning af natur og miljø.

Idéer indkaldes

Før det reelle undersøgelsesarbejde går i gang, gennemfører Vejdirektoratet en såkaldt idé- og forslagsfase, hvor der blandt andet bliver afholdt lokale borgermøder.

Idéfasen løber fra 11. juni 2018 frem til den 20. august 2018, og det er i den periode, der vil blive inviteret til offentlige møder.

»Vi holder lokale borgermøder, og her kan man komme med sine forslag og idéer. Har man ikke lige mulighed for at deltage, kan forslag og idéer også sendes via Vejdirektoratets hjemmeside,« udtaler Elisabeth Krog, der er projektleder i Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Tre strækninger

Det undersøgende arbejde bliver opdelt på tre forskellige strækninger. Det drejer sig om den ca. 35 km lange strækning fra Vejle til syd for Skanderborg, den ca. 16 km lange strækning fra motorvejskrydset Aarhus Syd til motorvejskrydset Aarhus Nord samt de cirka 35 km fra Aarhus N til nord for Randers.

Michael Harritz får bro i haven: Grundejere frygter konsekvenser af en elektrisk jernbane

På sidstnævnte strækning er ønsket at udbygge motorvejen fra fire til seks spor, hvilket vil skulle ske udad, fordi den eksisterende motorvej har en smal midterrabat.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Man behandler da en ældre dame ordentligt, gør man ikke?

Michael Dohn Sørensen
De uheldige episoder var en kærkommen lejlighed. Der var jo igangsat en redningsplan, men den efterlader nu indtrykket af blot at være spil for galleriet.

Debat: Politikerne er for uambitiøse

Bent Bjørn Møller Hansen
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her