Skanderborg

Sølund sat under skærpet tilsyn

Socialtilsynet har udstedt to påbud over for Landsbyen Sølund.

Institutionen Sølund må ikke låse dørerne, så beboerne ikke stikker af. Foto: Marten Lau-Nielsen

Skanderborg: SocialtilsynMidt har mandag eftermiddag sat Landsbyen Sølund under skærpet tilsyn.

»Nu går bostedet sammen med fagsekretariatet Ældre og Handicap i gang med at finde løsninger, som kan afløse den tidligere praksis med at låse yderdørene,« skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Socialtilsynet har mandag eftermiddag udstedt to påbud over for Landsbyen Sølund. Afgørelsen var forventelig, siger Socialudvalgets formand Anders Laugesen (V).

Vi vil kigge på muligheden for at installere lyssensorer og alarmer eksempelvis i dørmåtter, så medarbejderne får besked via mobiltelefonen, hvis yderdørene åbnes.
Lis Kaastrup, fagchef Skanderborg Kommune

»Jeg noterer mig dog, at to af de fire varslede påbud, som Sølund oprindeligt fik i januar, er frafaldet. Men tilbage står, at SocialtilsynMidt fastholder sin samlede vurdering og derfor vælger at sætte Sølund under skærpet tilsyn. Vi tager naturligvis afgørelsen meget seriøst og går nu i gang med at finde de bedst mulige løsninger inden for de rammer, som tilsynet har udstukket. Vores fokus er fortsat fuldt og helt på at sikre en god og tryg hverdag for Sølunds beboere,« siger Anders Laugesen.

Skanderborg Kommunes fagsekretariat Ældre og Handicap tager sammen med Landsbyen Sølund fat på finde brugbare teknologiske løsninger i de tre boenheder, der er tale om.

»Vi vil kigge på muligheden for at installere lyssensorer og alarmer eksempelvis i dørmåtter, så medarbejderne får besked via mobiltelefonen, hvis yderdørene åbnes. Vi forventer, at teknologien kan hjælpe os et godt stykke af vejen i forhold til at sikre beboernes tryghed,« siger fagchef Lis Kaastrup.

Landsbyen Sølund vil også lave konkrete og individuelle handleplaner for beboerne i stedet for generelle handleplaner for hver boenhed, hvilket tilsynet i øvrigt også har krævet.

»Vi kommer til at tage stilling til, om vi har det rigtige tilbud til de beboere, som er særligt udfordret i forhold til at ville forlade deres hjem eksempelvis om natten. Det kan i yderste tilfælde betyde, at vi sammen med hjemkommunen må revurdere, om enkelte beboere kan blive i det nuværende boligtilbud, eller om der skal findes andre muligheder,« siger Lis Kaastrup.

Udviklingshæmmede må ikke spærres inde: Pårørende: Lås på døren er mest trygt

Tilsynets afgørelse betyder, at der skal gennemføres kompetenceudvikling i reglerne for magtanvendelse for både ledere og medarbejdere inden den 12. maj 2018. Landsbyen Sølund også påbud om at dokumentere, at alle boliger er godkendt til beboelse. Dette skal ske senest den 1. april 2018.

Kommunen har fire uger til eventuelt at anke.

ufno
Følg
Jyllands-Posten
Debat: Ingen ferie og festival for mennesker med handicap
Jesper van der Schaft, fysisk handicappet, Haslevej 20, 1.-6, Åbyhøj
Socialministeriet har skrevet således, i forhold til om mennesker med handicap med kommunal ledsagerordning selv skal betale for ledsageren i forhold til ferie, rejser mv. eller ej.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her