Skanderborg

Kommunen dropper ugentlig lukkedag

Skanderborg Kommune holder igen åben om onsdagen for borgere uden forudgående aftaler.

Rådhuset i Skanderborg holder nu også åbent for borgere uden en forudgående aftale om onsdagen.

Borgernes manglende forståelse for en ugentlig lukkedag får nu Skanderborg Kommune til at genåbne rådhuset om onsdagen for borgere uden forudgående aftaler.

Rigtig mange borgere er glade for muligheden for at booke tid til at få en opgave løst, eksempelvis i borgerservice, uden for den almindelige åbningstid.
Bente Hornbæk, Stabschef i Skanderborg Kommune Stabschef i Skanderborg Kommune

»Selv om rigtig mange borgere og virksomheder har taget mulighederne for booking af aftaler til sig, oplever vi også, at lukkedagen har givet anledning til misforståelser og frustrationer hos både borgere og samarbejdspartnere. Derfor udvider vi åbningstiden igen,« fortæller stabschef Bente Hornbæk.

Kritik af lukning

Det seneste års tid har onsdag ellers været ugentlig lukkedag, hvor det kun været muligt at komme i kontakt med kommunale medarbejdere, hvis aftalen var booket på forhånd. Men efter kritik har byrådet bestemt, at borgerne fremover skal kunne få hjælp i borgerservice på Skanderborg Fælled på alle hverdage.

Forvaltning

De nye åbningstider

  • Mandag-onsdag: kl. 10-13
  • Torsdag: kl. 10-17
  • Fredag: kl. 10-13.
  • Borgerservice på bibliotekerne
  • Bibliotekerne i Galten-Skovby, Ry, Hørning og Skanderborg løser også borgerserviceopgaver som f.eks. pas og fornyelse af kørekort. På de fire biblioteker følger åbningstiderne bibliotekernes almindelige åbningstid.

Det er stadig muligt at booke aftaler i borgerservice, jobcentret eller andre fagområder. F.eks. hvis man skal have pas, kørekort eller en snak med en jobkonsulent, en byggesagsbehandler eller en medarbejder fra pladsanvisningen.

Undgå ventetid

Aftalte telefonmøder og personlige møder er ikke begrænset til åbningstiden, understreger Bente Hornbæk. Møderne kan ligge når som helst inden for almindelig kontortid.

Skanderborg har solgt sit gamle rådhus

»Rigtig mange borgere er glade for muligheden for at booke tid til at få en opgave løst, eksempelvis i borgerservice, uden for den almindelige åbningstid. Det er nemt, og man undgår ventetid. Antallet af bookinger er da også stigende,« fortæller Bente Hornbæk.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Glæde over True Skov: Bør beskytte 500.000 træer

Gitte Holmslykke, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab | Ida Vogel, bestyrelsesmedlem i foreningen Træer og Landskab
Der er mange muligheder i True Skov, som Aarhus Kommune vil forbedre.

Debat: Nej, landbruget er ikke i gang med en stor kampagne

Nikolaj Schulz, chefjurist i Bæredygtigt Landbrug
Konflikten mellem natur og afvanding er unødvendig, og der er masser af muligheder for at øge vandløbenes vandføringsevne.

Debat: Vores massive svigt af ældre medborgere

Hardy Mikkelsen, miljøchef, Holme Parkvej 284, Højbjerg
Vi fralægger os som samfund ansvaret fuldstændigt. Og imens har tricktyvene kronede dage med at bestjæle vore ældre medborgere.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Smart eller tudegrim? Ny koreansk crossover deler vandene
Hyundai går benhårdt efter at skille sig ud fra konkurrenterne i klassen for de små crossovere, og det må man sige, de gør med den nye Kona. Desværre er selve bilen et ganske gennemsnitligt produkt. 
Se flere
Fyld din bolig med stærke Wi-Fi-signaler
Måske skal du have en Mesh-router – i hvert fald hvis du har en stor bolig. Router-typen er det nye, hotte inden for trådløse netværk. Her hjælper vi dig med at sikre Wi-Fi ud i den fjerneste krog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her