Annonce
JP Aarhus 20 år
Skanderborg

Kommunen dropper ugentlig lukkedag

Skanderborg Kommune holder igen åben om onsdagen for borgere uden forudgående aftaler.

Rådhuset i Skanderborg holder nu også åbent for borgere uden en forudgående aftale om onsdagen.

Borgernes manglende forståelse for en ugentlig lukkedag får nu Skanderborg Kommune til at genåbne rådhuset om onsdagen for borgere uden forudgående aftaler.

Rigtig mange borgere er glade for muligheden for at booke tid til at få en opgave løst, eksempelvis i borgerservice, uden for den almindelige åbningstid.
Bente Hornbæk, Stabschef i Skanderborg Kommune Stabschef i Skanderborg Kommune

»Selv om rigtig mange borgere og virksomheder har taget mulighederne for booking af aftaler til sig, oplever vi også, at lukkedagen har givet anledning til misforståelser og frustrationer hos både borgere og samarbejdspartnere. Derfor udvider vi åbningstiden igen,« fortæller stabschef Bente Hornbæk.

Kritik af lukning

Det seneste års tid har onsdag ellers været ugentlig lukkedag, hvor det kun været muligt at komme i kontakt med kommunale medarbejdere, hvis aftalen var booket på forhånd. Men efter kritik har byrådet bestemt, at borgerne fremover skal kunne få hjælp i borgerservice på Skanderborg Fælled på alle hverdage.

Forvaltning
De nye åbningstider
  • Mandag-onsdag: kl. 10-13
  • Torsdag: kl. 10-17
  • Fredag: kl. 10-13.
  • Borgerservice på bibliotekerne
  • Bibliotekerne i Galten-Skovby, Ry, Hørning og Skanderborg løser også borgerserviceopgaver som f.eks. pas og fornyelse af kørekort. På de fire biblioteker følger åbningstiderne bibliotekernes almindelige åbningstid.

Det er stadig muligt at booke aftaler i borgerservice, jobcentret eller andre fagområder. F.eks. hvis man skal have pas, kørekort eller en snak med en jobkonsulent, en byggesagsbehandler eller en medarbejder fra pladsanvisningen.

Undgå ventetid

Aftalte telefonmøder og personlige møder er ikke begrænset til åbningstiden, understreger Bente Hornbæk. Møderne kan ligge når som helst inden for almindelig kontortid.

Skanderborg har solgt sit gamle rådhus

»Rigtig mange borgere er glade for muligheden for at booke tid til at få en opgave løst, eksempelvis i borgerservice, uden for den almindelige åbningstid. Det er nemt, og man undgår ventetid. Antallet af bookinger er da også stigende,« fortæller Bente Hornbæk.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjergets helhedsplan: Det lukkede og tavse byråd

Anders Hougaard
Helhedsplanen angår i allerhøjeste grad vores natur og beskyttelsen af den. Men lige præcis de partier, som ellers markerer sig mest i forhold til naturbeskyttelse, har været totalt tavse.

Debatindlæg: Frit Forum Århus: Giv de studerende tag over hovedet

Sebastian Thomassen, Malthe Melskens
Det er helt afgørende for mennesker og især unge studerende, at man møder mennesker med forskellige socioøkonomiske baggrund.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Margueritruten: Søde honningkager, gamle vægtere og nætter i skoven
Snus til kunst, design og Christianfeld-honningkager, følg med vægteren rundt på byvandring en sommeraften, eller drag ud i det smukke landskab, der folder sig ud omkring Margueritruten mellem Kolding og Aabenraa. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her