Skanderborg

Senest den 4. december er posterne fordelt

Blå blok i byrådet vil først besætte udvalgsposter efter en grundig proces.

Krydsene blev sat – og konsekvenserne af fordelingen af dem er nu ved at være udredt i Skanderborg Kommune. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Skanderborg Byråd er blevet enig om en konstitueringsaftale, som ifølge borgmester Jørgen Gaarde (S) rummer stor kontinuitet.

»Det er en aftale, der på mange strækninger ligner konstitueringsaftalen for fire år siden, fordi det er den samme mandatmæssige fordeling mellem flertalsgruppen og mindretalsgruppen – nemlig 17-12,« siger Jørgen Gaarde.

»Men alle partier er med, og jeg har kun hørt tilfredshed med aftalens indhold.«

1. viceborgmester bliver som hidtil Frank Damgaard (S), 2. viceborgmester-posten går til blå blok, der består af Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.

Desuden fortsætter de tre udvalgsformænd – Claus Leick (SF) i miljø- og planudvalget, Frands Fischer (S) i undervisnings- og børneudvalget og Tage Nielsen (R) i udvalget, der har med kultur, sundhed og beskæftigelse at gøre. Formandsposten for socialudvalget, som indtil nu har tilhørt Christina Bottke (V), som ikke genopstillede, vil fortsat ligge i blå blok.

I børne- og ungeudvalget, der bl.a. arbejder med tvangsfjernelser, fortsætter Jørgen Naut (S) som formand, mens næstformandsposten skal besættes af blå blok.

Desuden er flere poster i kommunale selskaber blevet fordelt. Skanderborg Forsyning får den nuværende næstformand Martin Frausing Poulsen (DF) som ny formand, mens Søren Nielsen (S) bliver næstformand.

Tre nye udvalg

Da Kristian Skovhus (S) ikke genopstillede til byrådsvalget, afløses han som formand i Renosyd af partifællen Finn Sander Jensen, der allerede sidder i Renosyds bestyrelse. I Udviklingsselskabet Kildebjerg-Ry, som kommunen ejer sammen med LD, afløser Kai Høstrup (S) Lars Vodsgaard (S) som ny repræsentant for Skanderborg Kommune.

Som noget nyt har politikerne besluttet at lave tre nye midlertidige udvalg – såkaldt opgaveudvalg. Fra den 1. august påbegyndes et midlertidigt udvalg, der skal handle om bæredygtighed og grøn omstilling.

»Det får Maria Temponeras (EL) som formand. Når det er afsluttet i sommeren 2019 erstattes det af et demokrati og borger- og byindragelses-udvalg, som får Mira Issa Bloch (AL) som formand. Endelig får blå blok formandsposten i et udvalg om en ny erhvervs- og turismepolitik, som skal arbejde fra sommeren 2020 og et års tid frem,« forklarer Jørgen Gaarde.

Mindretalsgruppen med Ventre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti, har lovet borgmesteren senest den 4. december at have besluttet sig for, hvem der skal sidde på de tildelte poster.

»Forhandlingerne pågår, og klimaet er fornuftigt,« fortæller Anders Laugesen, som var Venstres borgmesterkandidat ved valget.

»Vi ønsker en åben proces, hvor folk føler sig hørt og tilgodeset. Det er en langsommelig proces, men jeg tror, det er givet rigtig godt ud i forhold til at sammentømre de tre partier i en borgerlig opposition.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her