Skanderborg

Nyt plejecenter i Ry bliver et fællesskabets hus

Skanderborg: Det var i selskab med mange glade tilskuere, at Socialudvalgsformand Christina Bottke (V) med hjælp fra tre kommende beboere i går formiddag tog det første spadestik til det nye plejecenter i Ry. Inden der officielt blev taget hul på byggeriet, afslørede formanden til klapsalver fra de fremmødte at navnet på det nye plejecenter bliver Fællesskabets Hus Ry.

Der havde været overvældende 138 navneforslag til det nye center, men det var ifølge Christina Bottke netop ”Fællesskabets Hus Ry”, som bedst favnede den sympati og varme, som man håber bliver kendetegnene for det nye hus.

»Vi håber i Socialudvalget, at I alle – beboere, pårørende, medarbejdere og borgere her i Ry – får lyst til at tage huset til jer, og at det dermed bliver et hus, der giver endnu flere muligheder for fællesskaber,« understregede Christina Bottke.

Udvalgsformanden lagde samtidig vægt på, at det nye plejecenter, der rummer boliger til 72 ældre, skal danne trygge rammer for demente borgere, og være et hus, der både er nutidigt og kan favne fremtiden.

Efter det første spadestik var taget, blev de fremmødte inviteret på kage, en varm kop kaffe og fællessang på Ryvangen.

Ugebladet Skanderborg
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Kronik: Vi skal bruge alle gode kræfter – folkekirken kan afhjælpe samfundets problemer

Annette Brounbjerg Bennedsgaard | Provst i Horsens Provsti | Esben Thusgård | Provst i Aarhus Nordre Provsti
Hvem skal klare ærterne, når ensomheden er stor blandt unge og blandt ældre, og når vi på ingen måder er i hus med integrationen?

Debat: Verdens mest ekstreme jernbane

Ragna Tegsche Malmstrøm, Litvedvej 34, Litved, Auning
Når man ser, hvad der kan bygges af jernbaner ude i verden, kan problemerne med Aarhus Letbane undre.

Debat: Jeg siger tak for en udsøgt behandling

John Iversen, adm. direktør, Egå
Det er hårdt at høre politikere og andre prominente personer, når de nedgør regionerne og hospitalsvæsenet.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her