Skanderborg

Elever triumferede med projekt om pæne toiletter

En sjetteklasse har vundet en konkurrence om at skabe noget innovativt i samarbejde med en virksomhed.

6. A jubler over sejren. Fotos: Business Region Aarhus

Det blev 6. A. fra Niels Ebbesen Skolen i Skanderborg, der løb med sejren, da Business Region Aarhus med den såkaldte Hop-In-innovationsuge gav folkeskoleelever fra 6. og 7. klassetrin mulighed at arbejde sammen med lokale virksomheder om en praktisk opgave med relevans for elevernes hverdag.

Dommerkomiteen bestod af Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), samt repræsentanter fra Pressalit og Reno Syd.

Vinderprojektet er et ganske særligt toilet – ”Flush Master, no toilet disaster”, som eleverne kalder deres idé.

At netop denne idé blev vinderløsningen, skyldes, at toilettet er selvrensende, samt at der indvendigt er installeret en tilfredshedsmåler, som via et display udvendigt på døren viser anmeldelserne, så de næste brugere kan aflæse toilettets stand.

Ideen skal nu implementeres på Niels Ebbesen Skolen. Det er en del af præmien. Men 6. A kan også se frem til på et senere tidspunkt at komme på en endnu ikke nærmere defineret oplevelsestur.

Hop-In har i år været gennemført i fire af de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus med i alt 1.325 deltagende elever fra 6. og 7. klassetrin samt 50 virksomheder. I Skanderborg Kommune valgte Pressalit at arbejde sammen med alle kommunens 130 deltagende elever om forløbet.

Der er højttalere med musik i ”Flush Master, no toilet disaster”, »så man ikke kan høre, hvad der foregår derinde,« som eleverne fra 6. A formulerer det.

Kreativt og funktionelt

Eleverne fra 6. A præsenterede deres projekt med disse ord:

At gå på toilet i skoletiden skal være en god oplevelse for alle.

Vores toilet er moderne, kreativt og ikke mindst funktionelt.

Man skal være glad, når man går på toilettet. Ting, som at der står ”Hej Smukke” på spejlet, ”Smil” på væggen og ”We can share” på døren er med til at skabe den gode stemning.

Der er også regnbueblinkende lys og højttalere, så man ikke kan høre, hvad der foregår derinde. Selv små ting som en hylde til ekstra toiletpapir kan være med til at gøre toilettet bedre. Vi har endda lavet et nudging-skilt for at få folk til at hjælpe med at holde toilettet rent og pænt. Vi har valgt at sætte de fleste ting op på toilettet, så det er nemmere at gøre rent.

JP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

SF: Visioner midt i trafikken

Hans Okholm, Silkeborg | Kirstine Bille, Syddjurs | Claus Leick, Skanderborg | Jan Ravn Christensen, Aarhus | Anders Bøge, Skive | Torsten Sonne Petersen, Hedensted | Mads Nikolajsen, Norddjurs SF’s hidtidige og kommende medlemmer af Midttrafiks repræsentantskab
Midttrafik skal være et mobilitetsselskab, som sammen med kommuner, region og borgere udvikler nye måder at være mobil på.

Debat: Letbanen er uegnet til byens gader

Freddy Wisler, pensioneret underviser Klokkerbakken 99, Aarhus
Letbanen er attraktiv på lange stræk, men i byens gader kan den ikke bruge sine enorme kræfter.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her