Annonce
JP Aarhus 20 år
Politi og retsvæsen

Bilister overser ensretningen i Graven

Beboere i Graven oplever, at bilister kører gennem Graven i den forkerte retning.

Beboere og forretningsdrivende oplever dagligt, at bilister i latinerkvarteret ikke respekterer, at Graven er ensrettet fra Mejlgade til Studsgade og Volden.

Flere gange dagligt kører bilister gennem gaden fra den forkerte ende - enten fordi de er ligeglade med færdselsreglerne eller fordi de ikke er stedkendte.

»Jeg har en søn på 10 år, som jeg i øjeblikket forsøger at lære god trafikmoral,« fortæller Rudi Baumann, der har boet i Graven i mange år.

»Det er lidt svært, når han kan se, at der er mange, der ikke overholder færdselsreglerne lige uden for vores egen dør.«

Rudi Baumann har selv været i kontakt med politiet om forholdene, og han ved, at det er der også mange andre beboere i gaden, der har været - ligesom nogle også har været i kontakt med kommunen. Men endnu er der ikke sket noget.

Politibetjent brød loven

Nogle gange stopper Rudi Baumann bilister, der er på vildveje, for at fortælle dem, at de ikke må køre i retning mod Mejlgade. Det er der også andre beboere, der indimellem gør.

»Det er ofte folk, der ikke er kendte i området,« siger Rudi Baumann.

»Jeg har f.eks. engang stoppet en politibetjent fra Viborg, der ikke havde set færdselsskiltet om, at man ikke må køre gennem Graven fra Klostergade. Men der er altså også bilister, der lige tager chancen, når de f.eks. skal besøge den kommunale skoletandpleje.«

»Og så er der en udbringer fra en restaurant i gaden, som er totalt ligeglad. Han var engang meget tæt på at køre mig ned. Det er også et spørgsmål om trafikkultur - sådan noget gør man altså bare ikke.«

Arne Bech er postbud i Mejlgade og Graven, og han oplever også tit, at bilister kører gennem Graven i den forkerte retning.

»Fløjtende ligeglade«

»Jeg gør så ofte folk opmærksomme på, at de overtræder færdselsreglerne,« fortæller han.

»Nogle er helt tydeligt ikke klar over, at de kører i en retning, som de egentlig ikke må, men der er også andre, der er fløjtende ligeglade.«

Arne Bech kunne forestille sig, at en del af problemet kunne løses ved at indrette Graven på samme måde som Frederiksgade fra J.M. Mørksgade og op til Rådhuspladsen. Her må bilerne gerne køre, men der er opstillet chikaner, og fodgængerne må gerne gå på vejen.

»Jeg synes, at Graven er velegnet til sådan en indretning,« siger postbuddet.

»Fortovene er smalle, og fodgængerne færdes derfor alligevel en del på kørebanen. Og så synes jeg også, at en sådan indretning passer meget godt til latinerkvarteret.«

Problemet bekræftes at forretningsdrivende i kvarteret, som JP Århus har talt med.

»Jeg ser flere gange om dagen biler køre gennem Graven i den forkerte retning,« fortæller Agnete Justesen fra “Alma & Jacob”, der sælger økologisk legetøj og miljøvenlige produkter fra en lille nyåbnet forretning i Graven.

»Og jeg kan også se, at forældre sørger for at have fat i deres børn, så der ikke opstår farlige situationer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Sket i byen

På skraldejagt i skovbunden

En gruppe børn og voksne var søndag formiddag ude og samle affald i Riis Skov på foranledning af familiemediet "Børnenes Aarhus".
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sæt strukturændringer i Børn og Unge på standby

Lone Norlander
Enhedslisten opfordrer til, at rådmanden, og de øvrige politikere bag budgetforliget, igen vil lytte til den store usikkerhed og utryghed, som deres beslutning om nedskæringer og ny struktur i Børn og Unge har medført.

Debat: Regeringens spareiver rammer gymnasiale suppleringskurser

Annette Nordstrøm Hansen
Enhver skelen til faglige og pædagogiske hensyn bliver tilsidesat til fordel for jagten på selv de mindste besparelser.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her